Is het echt waar? Dit filmpje veroorzaakte veel ophef!

buik

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Youtube-gebruiker Cel Liam uploadde een aantal jaar geleden een filmpje van haar zwangere buik, waarin haar kindje duidelijk een voetje omhoog schopt. Maar veel doktoren vragen zich af of het wel echt is…

Moeder uploadt filmpje waarin baby druk in haar buik rondspartelt

In 2014 werd het filmpje geüpload, maar het werd nu pas opgepikt op social media. Op de video zie je een zwangere buik waarin een baby’tje druk aan het rondspartelen is. Je ziet heel duidelijk het voetje van de baby omhoog komen in de buik. Met haar hand stimuleert ze de baby om het nog een keer te doen en dat lukt! Meerdere malen zie je de baby bewegen in haar buik.

Bekijk ook: Wat gebeurt er in je zwangere buik?

“Ja het was echt!”

De video is al bijna 700.000 keer bekeken en de reacties onder de video lopen flink uiteen van ‘Prachtig!’ tot ‘Het is een alien!’. De tekst onder het filmpje luidt: ‘Ja het was echt! Ik had niet gedacht dat dit zou gebeuren toen ik dit filmpje opnam, maar het doet helemaal geen pijn.’

Is het echt waar?

Maar doktoren vragen zich af of dit wel mogelijk is. Aan het formaat van de baby te zien, is het filmpje opgenomen in een later stadium van de zwangerschap. Volgens de doktoren zou de baby opgekruld in de buik van de moeder moeten liggen en zou het niet meer zo kunnen bewegen. Ook is de buikwand zo dik, dat een voetje daar niet zomaar doorheen zou kunnen komen.

Wat denken jullie? Hebben jullie zelf wel eens zoiets meegemaakt? Laat het ons weten door een reactie achter te laten!

Foto: ‘Zwangere buik‘ via Shutterstock

Lees ook: deze ‘zwangere’ papa’s droegen een maand een nepbuik

2 Comments

  1. 1

    Ja net zo als het “voetje kan niet over de ribben komen” nou dit heb ik toch zeker mee gemaakt met men eerste en de 2 de kon je ook het voetje goed zien mijn partner en ik hebben onze ogen uitgekeken op het moment dat ze actief was het is niet zo erg als in het filmpje maar zit er redelijk dicht bij. Dus ik geloof zeker dat dit kan!

  2. 2

    Die beweging in de breedte die je ziet die had ik dagelijks meerdere malen. Ze kunnen heel ver uitdrukken. Waarom moet je er sceptisch over zijn. Ik heb genoten van het filmpje, echt of niet.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*