Inspiratie: superstoere mintgroene budget-babykamer

het bedje van de budget-babykamer

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Met een klein budget een hele kinderkamer inrichten, dat is een hele uitdaging. Ook Rianne ondervond dit, maar met een klein bedrag heeft zij een supergave jongenskamer ingericht.”Hoewel ik een béétje wispelturig ben en dus het liefst elke week wel weer iets verander, verschoon ik in dit kamertje iedere keer met een glimlach weer die heerlijke poepluiers.”

Een gave budget-babykamer, zo doet je dat!

Commode

“De commode kwam ik voor een klein prijsje tegen, nadat ik úren Marktplaats had afgestruind. Die lades zijn trouwens superhandig: sokjes, rompers en luiers heb ik zo altijd binnen handbereik. De manden onderin komen van de Hema. En oh ja, het dekentje dat aan de commode hangt, heb ik op de stofjesmarkt weten te scoren. Aanradertje hoor, zo’n stoffenmarkt; ik heb daar ook stof voor een draagdoek gevonden.”

De stoere houten kistjes

“De houten kistjes boven de commode komen van de Wibra, ik vond het wel leuk dat ze dezelfde mint-achtige kleur hebben als de muur aan de andere kant.”

commode

commode

Lees ook Maak zelf een mobiel voor de kinderkamer

Het bedje

“Het bedje: daar ben ik zo blij mee! Ik was op zoek naar een origineel wiegje of ledikantje toen iemand mij toevallig vertelde dat zij ergens op zolder nog een bedje had staan. “Wel een beetje retro, hoor”, zei ze er voorzichtig bij. Ik blij, want dat wilde ik juist! Een stijlvol bedje maakt mijns inziens al heel veel uit voor de hele ‘look’ van de babykamer.”

Het kledingrekje

“Het ‘kledingrekje’ naast het bedje is eigenlijk geen kledingrek, maar één of ander rek voor in de tuin; je kunt er planten op laten groeien ofzo (mijn vingers zijn niet bepaald groen). Hij stond – heel sneu – tussen de afdankertjes in de IKEA-koopjeshoek, dus ik zag mijn kans schoon; kan ik daarmee mooi m’n favoriete babykleertjes showen!”

het bedje van de budget-babykamer

De lamp

“De lamp aan het plafond komt bij Xenos vandaan, net als het ronde kussen op de stoel, wat eigenlijk bedoeld is voor in een hondenmand kwam ik later achter, oeps! Ach, ik wilde een rond kussen en ik vond de tekst erop wel passend voor in een babykamer.”

De stoel, de poster en het vrolijke klokkenspel

“De stoel kwamen we voor vijf euro bij een kringloopwinkel tegen. Daar haalden we ook die xylofoon vandaan; je kunt niet vroeg genoeg met een beetje muzikale opvoeding beginnen, zo dachten wij… De poster is zo’n beetje het enige ‘dure’ object (Sissy Boy) maar die had ik dan ook al een hele tijd geleden gekocht, toen ik mij een iets groter gat in mijn hand kon veroorloven.”

de lamp budget-babykamer

xylofoon babykamer

Het koffertje

“Een heus vintage item: de koffer. “Die koffer heeft heel wat afgereisd met mij!” zei m’n vader trots en een beetje verbaasd, toen ik vroeg of ik ‘m mocht hebben. Ik vond ’t zo leuk dat ‘ie er lekker oud en gebruikt uitzag en het leek me wel een leuk alternatief, net als de commode en het zogenaamde kledingrekje, voor de ontbrekende kledingkast.”

het koffertje met letterslinger

Lees ook Designer deelt haar hippe babykamer + favoriete adresjes!

4 Comments

  1. 1

    Wat een gave stoere kistjes van de Wibra! Wanneer heb je deze gekocht? Ik zou ze ook heel graag in onze babykamer willen hangen.

  2. 3

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*