Geboortekaartjes tekst – gedichtjes, teksten en oneliners

geboortekaartjes tekst

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Voor wie bezig is met het maken van een geboortekaartje, is het kiezen van de teksten ook ontzettend belangrijk. Wat moet je echt niet vergeten en wat zijn leuke voorbeeldteksten voor op je geboortekaartje?

Geboortekaartjes tekst

Wat moet je op je geboortekaartje schrijven?

Wat kan je echt niet missen op je geboortekaartje? De naam van je baby is natuurlijk het allerbelangrijkste, maar heb je er ook aan gedacht om je telefoonnummer op het kaartje te schrijven? Zo kunnen je vrienden je altijd een belletje geven voor het maken van een afspraak om op kraamvisite te komen. Kan jij teksten van dit lijstje afvinken?

 • Voornaam van de baby
 • Geboortedatum
 • Eventuele tweede en derde naam
 • Achternaam van de baby
 • Namen van ouders, broertjes en zusjes
 • Op welke tijden kraamvisite welkom is of op welke tijden moeder en kind rusten
 • Je adres en telefoonnummer voor felicitaties

Heb je ook onze geboortekaartjes-checklist gezien?
geboortekaartje-naamlabel

Leuke extra teksten voor op je geboortekaartje

Natuurlijk heb kan je van het geboortekaartje een heel speciaal kaartje maken door niet alleen de basisinformatie toe te voegen, maar ook nog extra informatie te geven.

 • Lengte, gewicht en geboortetijd

Wat de meeste ouders als extra informatie geven zijn de lengte, het gewicht en de geboortetijd van de baby. Tegenwoordig wordt de lengte van je baby niet meer standaard gemeten na de geboorte. Deze informatie vind je vaak aan de binnenkant van het geboortekaartje, of bij enkele geboortekaartjes aan de achterkant.geboortekaartje-typografie

 • Oneliner, gedichtje of songtekst

Wat een kaartje eigen maakt zijn de unieke teksten die je erop schrijft. Deze teksten zeggen wat over jou en over wat je je baby wilt meegeven. Een gedichtje, een lieve zin of een songtekst maken je geboortekaartje speciaal en origineel. Heb je deze voorbeeld teksten voor op je geboortekaartje gezien?

 • Verhaaltje vanuit broer of zus geschreven

Heeft jouw baby een oudere broer of zus? Hoe leuk is het om een kleine boodschap van je oudste kind op het geboortekaartje te schrijven. Dit maakt het kaartje extra lief met teksten als ‘nu ben ik eindelijk grote broer’ of ‘ik houd zo veel van jou, nu kan ik eindelijk met je spelen’.

voorbeeld tekst geboortekaartje zusje

 • Pamperrekening of cadeautips

Voor de Belgen is het iets heel gewoons, maar voor Nederlanders nog wat onbekend: de Pamperrekening. Op deze rekening kan de kraamvisite geld storten als cadeautje voor de baby. Dit geldbedrag wordt later, als het kind al wat ouder is uitgekeerd. Het is te vergelijken met een groeirekening. In Nederland is lijstje.nl meer in opkomt. Op dit online verlanglijstje zet je de spulletjes die je leuk vindt om te krijgen voor je baby. Bezoek dat graag een cadeautje meeneemt, kan daarop afstrepen wat ze meenemen. Zo wordt je niet verrast door 3 boxkleden en 6 rompertjes in de kleinste maat.

 • Wanneer de kraamborrel of het kraamfeest gegeven wordt

Het organiseren van een kraamfeest is niet langer een uitzondering op de regel. Niet alleen wanneer je kindje eerst in het ziekenhuis moet liggen, maar ook als je het fijn vindt om zelf bij eerst bij te komen van de bevalling of als niet voor onverwachts bezoek wil komen te staan, is het geven van een kraamborrel een leuk alternatief op kraamvisite.

Natuurlijk kan je de mensen die het dichtst bij jou staan altijd ontvangen in de eerste weken na de geboorte. De rest van je vrienden en familie kan samen je baby bewonderen tijdens het kraamfeest. En dan is het handig om de data van de kraamborrel in het geboortekaartje te schrijven. Of voeg een kleine kraamborreluitnodiging toe aan het geboortekaartje.

Voorbeeld tekst geboortekaartje

Ben je op zoek naar een voorbeeld teksten voor geboortekaartjes? Lees dan verder in een van onze volgende artikelen:
> Christelijke geboorteteksten
> Overzicht: originele tekst voor je geboortekaartje
> Grappige teksten voor op je geboortekaartje
> Songteksten voor op een geboortekaartje
> De mooiste geboortetekstjes voor op je geboortekaartje
> Spreuken voor op je geboortekaartje
> Geboortegedichtjes voor op je geboortekaartje
> Gedichtjes van Jentl van Woordkunsten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*