Checklist – Wat schrijf je op een geboortekaartje?

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Wat schrijf je op een geboortekaartje? We maakten speciaal voor jou een checklist, zodat je zeker weet dat alle belangrijke info op het babykaartje vermeld wordt.

Checklist geboorteteksten

De namen
Vermeld je alleen de voornaam van je kindje, of ook zijn of haar achternaam? Let ook goed op de spelling van de namen! En vergeet niet je eigen naam te vermelden (en die van je partner en eventuele broertjes en zusjes).

De geboortedatum
Ga je voor ‘14 april 2017’? Of ‘14-04-2017’? Of, wat ook weleens voorbijkomt: ‘veertien april tweeduizendzeventien’.

geboortekaartje checklist

Jullie contactgegevens
Mensen willen jullie dolgraag een kaartje sturen: vermeld dus je adres, maar vergeet ook niet je telefoonnummer – en eventueel je mailadres.

Optioneel

The facts
Het gewicht, de lengte en het tijdstip van de geboorte.

Bezoektijden
Met een grappig gedichtje, of een zinnetje als ‘Moniek en Luuk rusten van 11.00 tot 13.00 uur’ kun je aangeven wanneer je het bezoek verwacht.

geboortekaartje checklist

Een mooi gedichtje, bijbeltekst of songtekst
Zoek een mooie songtekst voor op het kaartje. Of ga voor een schattig gedichtje.

De kadootjes
Hebben jullie een wensenlijstje? Verwijs dan subtiel naar een website. Of voeg een extra briefje toe. Ook een envelopje op het kaartje is altijd duidelijk (hoewel dat niet heel vaak voorkomt). Wat ook weleens gebeurt: “We hoeven geen kadootjes, maar als je toch iets wil geven, stort dan iets op …., dan komt het terecht bij kinderen die het echt nodig hebben’.

Peetvader- en moeder
Heb je een peter en meter gekozen? Die mogen ook niet ontbreken.

De uitsmijter
Wat we nog niet heel vaak zien, maar wat wel heel leuk kan zijn: een lief tekstje achterop het kaartje. Denk aan een afsluiter als ‘welkom lief meisje’ of ‘hoera!’ of ‘wat een geluk’. Of ga voor een korte songtekst als ‘Zij maakt het verschil’ of ‘Niemand zo mooi als jij, niemand zo trots als wij’. Het is een detail, maar het kan je kaartje helemaal afmaken.

Bron afbeeldingen: Hierbenik

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*