Jentl van Woordkunsten maakt originele gedichtjes voor op je geboortekaartje

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Als je op zoek gaat naar mooie teksten voor op je geboortekaartje, kom je altijd mooie songteksten of grappige geboortetekstjes tegen. Maar als je een écht origineel gedichtje wilt, moet je bij Jentl van Woordkunsten zijn. Zij schrijft op verzoek geboortegedichtjes, en ze heeft ook al een portfolio met prachtige teksten. We interviewden Jentl!

Originele tekst voor op je geboortekaartje

Een voorbeeldje van een van Jentls gedichtjes voor op een geboortekaartje:

Leeuwentemmer of wereldleider
jij mag worden wat je droomt
Volg en stil geen dromen
waar je hart van overstroomt

Stel, ik wil een gedichtje van jou op m’n kaartje, hoe gaat dat in z’n werk?

Jentl: “Wil je een gedichtje van mij gebruiken voor een geboortekaartje dan kun je me mailen. Het is mogelijk een bestaande tekst te gebruiken, een deel ervan, of een hele nieuwe tekst te laten maken. En dan ga ik aan de slag voor je! Voor een persoonlijk geschreven gedicht vraag ik een vast bedrag, als je een bestaand gedicht wilt gebruiken dan is het “betaal wat je het waard vindt”. En wel met naamsvermelding uiteraard, want het auteursrecht geldt ook voor mijn gedichten.”

Heb je al veel geboortegedichtjes gemaakt?

“Inmiddels zijn er al meerdere geboortekaartjes verschenen met een tekst van Woordkunsten. Dit begon met de kaartjes van mijn eigen kinderen en zo is het balletje gaan rollen. :-) Eventueel zou ik zelfs het hele ontwerp kunnen maken, alle kaarten van Woordkunsten zijn ook zelf vormgegeven.”

Te koop op Woordkunsten.nl.

Te koop op Woordkunsten.nl.

Wat is je favoriet?

“Tsja, de teksten die staan op de geboortekaartjes van mijn zoon en dochter zijn toch wel favoriet natuurlijk. Zo schreef ik deze voor mijn dochtertje:”

o
meisje,
we willen je alles
geven. Regenbogen,
nooit meer stormen,
zachte dekens,
potten goud.
Altijd warmte, nooit
meer koud. Dat
ongeluk niet
op jouw pad komt
en geen tranen
op jouw wang.
Nee, dat kan niet
maar, de ruimte
in ons hart
voor jou ons hele
leven lang.

Heb je nog meer voorbeelden van geboortegedichtjes?

“Je zou kunnen zeggen dat heel veel teksten op Woordkunsten wel gebruikt kunnen worden voor een geboortekaartje. Of delen ervan. Niet alles is specifiek geschreven voor een geboortekaartje maar veel gedichtjes gaan over de liefde voor je kind, het opgroeien.”

huisje

Te koop op Woordkunsten.nl

Waarom zou je voor een speciaal geschreven geboortegedichtje gaan?

“Het is uniek! Na járen van dezelfde teksten, hoe tof is het om dan eens iets anders op het kaartje te hebben staan? Een liefdevolle wens voor je pasgeboren baby, ontroering, liefde. Geen platte tekst over trots zijn op het ‘slurfje van je zoon’ maar een liefdevol gedicht over het wonderlijke van de komst van een baby in de wereld.”

Wat voor gedichten maak je nog meer?

“Ik schrijf gedichten over ‘het leven’. Van geboorte tot overlijden. Teksten over de dag van vandaag. Soms over actualiteiten als de MH17-ramp, (je suis) Charlie, Bevrijdingsdag. Veel schrijf ik voor mijn kinderen, zij zijn een grote inspiratiebron. Maar ook over gevoelens die je kunt ervaren. Onzekerheid, angst, verliefdheid.”

stipt1109_029

Ook te koop op Woordkunsten.nl

Wil je verder nog iets kwijt?

“Naast dichteres ben ik ook fotografe. Ook daarmee leg ik het hele leven vast, van begin tot eind. En vaak probeer ik daar een gedicht bij te schrijven. Dus als je het helemaal persoonlijk wilt maken is een mooie fotoreportage mét gedicht ook mogelijk!”

Jentl schreef ook een mooie dichtbundel, getiteld ‘Ik ben later vroeger dit moment’, die te koop is bij Bol.com. Voor meer info en mooie gedichtjes kijk je op woordkunsten.nl.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*