Zwangere vrouw ligt 75 dagen ondersteboven op bed

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Je hoort wel vaker bijzondere verhalen over wat ouders over hebben voor hun kinderen, maar het verhaal over de Poolse Joanna Krzysztonek is echt heftig. De 31-jarige vrouw lag 75 dagen ondersteboven, om haar twee ongeboren baby’s te kunnen laten leven.

Vroege weeën

Joanna was 21 weken zwanger van een drieling toen ze weeën kreeg. Omdat dit veel te vroeg was, stierf een baby’tje. De dokter adviseerde Joanna om de rest van de zwangerschap in bed te liggen met de voeten hoger dan haar hoofd. Joanna twijfelde niet, maar deed wat haar gezegd was, om haar twee kinderen te laten leven. “Ik slaakte een zucht van verlichting, omdat er een kans was dat ik de zwangerschap kon voltooien en een kans dat de baby’s succesvol geboren konden worden”, vertelde Joanna.

Op bed

Joanna mocht niet van het bed afkomen. Ze werd gevoerd en gewassen in de positie waarin ze lag. Het grootste gevaar was het krijgen van een infectie. Na de bevalling vertelde Joanna: “Ik moest erg gedisciplineerd zijn (…). Het was erg oncomfortabel, maar het personeel heeft me er doorheen gesleept”.

Gezonde baby’s

Na de geboorte van de eerste baby, bleef Joanna weeën houden. Na 11 weken, in de 32ste week van haar zwangerschap werden dochter Iga en zoon Ignacy geboren. Het wordt de langste bevalling ooit genoemd. De baby’s waren alle twee gezond, maar moesten eerst nog wel een paar weken in de couveuse liggen.

Lees ook: vrouw negeert medisch advies en pleegt geen abortus.

Evenwichtsproblemen

Joanna had de eerste tijd wel last van evenwichtsproblemen.  Door de 11 weken dat ze op de kop heeft gelegen, had ze moeite met rechtop lopen. De evenwichtsproblemen gingen gelukkig al snel voorbij.

Bron: Reuters & DailyMail
Foto’s: Youtube – TVP Wroclaw // Foto ‘Dikke buik’ via Shutterstock

Bekijk ook: Marjolien van Earlybirds fotografeert te vroeg geboren kindjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*