Filmpje: dokter keert baby in stuitligging met alleen zijn handen

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Wauw! Wij hadden dit nog nooit gezien. Dokter Andrew Bisits weet wat hij doet als hij de babydie in stuitligging lag, omdraait in de zwangere buik van de moeder!

Baby met stuitligging

Met 28 weken werd duidelijk dat de baby van Christy Rojas in stuitligging lag: met zijn billen en voetjes naar onderen en zijn met zijn hoofdje tegen de ribben van zijn moeder. Geen ideale positie voor als je droomt van een thuisbevalling, zoals Christy.

Heb je dit gezien? Wauw! Bijzondere fotoserie van een stuitbevalling!

Keren van de baby

Ongeveer 3% van de baby’s ligt in stuitbevalling als het einde van de zwangerschap nadert. Omdat een stuitbevalling veel moeilijker is dan een normale bevalling wordt er vaak door de verloskundige geadviseerd om te proberen of de baby nog wil draaien. Met 37 weken ging Christy daarom naar dokter Andrew Bisits om ECV te laten doen, een dokter die bekend staat om zijn succes met het draaien van baby’s.

ECV

Bij ECV wordt de baby vanuit de buitenkant van de buik probeert om te draaien. Door de baby stevig met de handen in de juiste positie te duwen, draait de helft van de behandelde baby’tjes zelf. Door de behandeling draaide ook Christy’s baby en kon ze haar thuisbevalling doorzetten.

Baby draait door stem van moeder

“Er waren twee pogingen om hem te keren, zoals je ziet in de video. Toen, bij de derde keer, vroeg hij me om tegen mijn baby te praten en zodra ik dat deed, keerde Matisse vanzelf,” vertelt Christy opgelucht. En inderdaad, dat zie je in het filmpje duidelijk terugkomen. De baby reageert zowel op de stem van Christy als op het duwen van de dokter.

Natuurlijke thuisbevalling

Drie weken later beviel Christy met een natuurlijke bevalling in haar eigen huis. Zonder de hulp van dokter Andrew Bisits, had dit niet gekund. “Matisse kwam eigenlijk voor mijn verloskundige arriveerde, omdat mijn bevalling zo snel ging. Mijn man ving hem op en hij was perfect,” zegt Christy.

Heb jij dit zelf ook meegemaakt? Reageer hieronder met jouw verhaal.

Bron: DailyMail

Lees ook: Deze dokter zingt tegen alle baby’s die hij ter wereld brengt

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*