Moeder deelt prachtig bevallingsfilmpje van ‘natuurlijke keizersnee’

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Wauw! Deze nieuwe manier van keizersnee geboortes die in Engeland uitgeprobeerd wordt, ziet er supernatuurlijk uit. Wat is het mooi om zo de baby geboren te zien worden!

Prachtig filmpje laat natuurlijke keizersnee bevalling zien

Sarah Saunders deelde een prachtig filmpje van haar keizersnee bevalling. “Ik wil deze video delen om te laten zien dat als je niet in staat bent tot een ‘natuurlijke’ geboorte, de natuurlijke keizersnee echt het beste is!” schrijft Sarah bij het filmpje. In het filmpje zie je hoe haar zoontje met een ‘natuurlijke keizersnee bevalling’ geboren wordt. In Engeland wordt deze manier van bevallen in  verschillende ziekenhuizen uitgeprobeerd. En met succes!

Nieuwe manier van keizersnee geboorte maakt bevalling natuurlijker

In het filmpje zie je hoe natuurlijk een keizersnee bevalling kan zijn. Bij de nieuwe manier van bevallen doen de artsen er alles aan om de moeder te betrekken bij de bevalling en om de baby genoeg tijd te geven om zelf geboren te worden. Hierdoor wordt de beleving van de keizersnee heel anders. Er is geen gordijn dat de moeder van de baby scheidt en nadat de artsen het hoofdje van de baby uit de buik hebben geholpen, wachten ze geduldig af totdat de baby zichzelf uit de baarmoeder wurmt. Doordat de baby zichzelf naar buiten duwt kan het ook zijn eigen longetjes schoonhuilen.

Een goed idee voor Nederland?

In Nederland bevalt 17 procent van de vrouwen met een keizersnee. Wat zou het gaaf zijn als hier ook vaker natuurlijke keizersnee bevallingen zouden worden aangeboden!

Foto van baby: FreeImages.com/Alfonso Romero

Bekijk ook: Bijzonder! Thuisbevalling in waterbad met hele gezin

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*