Eten tijdens de bevalling heeft voordelen

eten tijdens bevalling

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Groot nieuws voor alle vrouwen die hongerig zijn tijdens de bevalling: onderzoek wijst uit dat een lichte maaltijd tussen de weeën door erg goed is.

Inademen eten en drinken tijdens de bevalling

Traditioneel werden vrouwen vaak afgeraden om te eten tijdens de bevalling. Het gevaar zou bestaan dat je door het onregelmatig ademhalen voedsel of drinken inademt. Wanneer dit in je longen komt, kan het longontsteking veroorzaken. Voor een zwangere vrouw kan dit dodelijk zijn. Maar wat moet je dan als je een lange bevalling hebt en honger krijgt?

Voor gezonde vrouwen weinig risico

Gelukkig laat recent onderzoek zien dat longontsteking door het inademen van voedsel tijdens de bevalling bijna niet meer voorkomt. Voor gezonde vrouwen bestaat er geen groot risico. “Onze bevindingen bepleiten dat een verandering in de praktijk logisch is,” vertelt onderzoeker Cristopher Harty.

Meer weten over eten en zwanger zijn? Bekijk de recepten voor zwangere vrouwen.

Lichte maaltijd versterkt vrouw tijdens bevalling

fruit is goed voor bevallende vrouwenDe studie laat ook zien dat het eten van een lichte maaltijd zelfs voordelen heeft voor vrouwen die aan het bevallen zijn. Zonder eten hebben vrouwen hebben minder energie, meer stress en verzuring van bloed (een lage ph-waarde), waardoor de bevalling alleen maar langer duurt. Een lichte maaltijd, zoals fruit, een soepje, een lichte sandwich of toast, sapjes of water helpt vrouwen sneller en beter door de bevalling.

Letten op risicofactoren

Hoewel er voor de meeste vrouwen geen risico’s zijn, is het voor enkele vrouwen verstandig om niet te eten, in verband met een verhoogde kans op inademen van eten. Vrouwen met obesitas, vrouwen die stuiptrekkingen hebben tijdens de bevalling en vrouwen die recent opiaat hebben genomen, mogen bijvoorbeeld niet eten tijdens hun bevalling. Wil je wat eten, overleg het dan met de verloskundige of arts.

Bron: samenvatting van ‘A Review of Fasting and the Risk of Aspiration in Labour’American Society of Anesthesiologists & Medial Daily

Lees ook: je schoonmoeder in je bevallingsbad?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*