Eetdagboek van een zwangere vrouw #13

eetdagboek zwangere vrouw

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Food4Balance-karin hermans 4Gastblog door voedingsexpert Karin Hermans van food4balance. Zij geeft wekelijks feedback op het eetdagboek van de zwangere Eva. De kennismaking lees je hier.

Lees hier deel 12 van het eetdagboek.

Avondeten

Eva varieert ‘s avonds goed in haar eten. Er staan vaak gezonde vezels zoals volkorenbrood en zilvervliesrijst op haar menu. Ook eet zij daarbij rauwkost.

Regelmatig zien wij een rode paprika op haar menu staan. Een rode paprika bevat heel veel vitamine C. Met twee rode paprika’s per week kan je er vanuit gaan dat je al voldoende vitamine C binnen krijgt.

Bij het avondeten eet Eva verschillende soorten vlees, zoals rund, varken en kip. Ook staat er regelmatig vis op het menu. Een vette vis zoals wilde zalm is goed voor de gezonde vetten maar ook voor de vitamine D. Het is moeilijk om met voeding voldoende vitamine D binnen te krijgen, omdat maar weinig voedingsmiddelen vitamine D bevatten. Daarom is het belangrijk om regelmatig in de zon te zitten. Hierdoor vangen we de nodige zonnestralen op waar ons lichaam vitamine D mee kan aanmaken.

Wat wij zo goed vinden van Eva is dat zij zo eerlijk haar dagboek invult. Ook als hier eten in voorkomt dat minder gezond is en meer vulling is dan voeding. Maar eerlijk is eerlijk, het is lekker om af en toe iets te eten dat je echt lekker vindt, maar soms minder gezond is. Als je bijna altijd gezond eet, mag je best af en toe wat eten op je menu zetten dat minder gezond is, maar waarvan je wel geniet. Als je benieuwd bent wat dit voor Eva was: het waren bijvoorbeeld de frietjes en de satésaus. Mocht je deze op je menu willen houden, kan je het beste kiezen voor zelfgemaakte friet. Het zijn namelijk niet de kcal waar wij over vallen, maar wel de transvetten en de mogelijke e-nummers die deze producten bevatten. Deze hebben invloed op de ontwikkeling van je kind.

Wat wil jij weten over je avondeten? Reageer dan hieronder of mail naar info@babyblog.nl

Over food4balance
In onze landelijke praktijk begeleiden wij (aanstaande) moeders op het gebied van voeding en leefstijl. Wat uniek is aan onze methode is dat wij altijd eerst bekijken of je voldoende vitamines en mineralen binnen krijgt, voldoende drinkt en sport en voldoende ontspanning krijgt. Onze begeleiding is altijd maatwerk, met maar één doel: fit zwanger en een fitte moeder zijn. Food4balance: de beste start voor jou en je baby.

Karin Hermans is één van coaches van food4balance. Zij heeft zich helemaal gespecialiseerd in de voeding en leefstijl voor in en na de zwangerschap. Zij is ook de persoonlijke coach van Eva. Karin Hermans: “Wij geloven dat een gezond kind zich goed kan ontwikkelen in de maatschappij en dit begint al in de buik van de moeder”.

Alle artikelen en recepten van Karin bekijk je hier.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*