Eén tweeling, twee geboortejaren: 2015 en 2016

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Jaelyn en Luis zullen nog vaak moeten uitleggen waarom ze verschillende geboortedata hebben. De tweeling werd 3 minuten na elkaar geboren, maar alle twee in een ander jaar.

Kijken op de klok

De geboorte van de tweeling was gepland op 6 januari, maar de baby’s besloten eerder te komen. Terwijl Jaelyn op 31 december om 23.59 geboren werd, keek vader Luis en het ziekenhuispersoneel op de klok. Zou het tweelingbroertje van Jealyn 2015 nog halen?

Lees ook: tweeling getrouwd met tweeling krijgt 20 minuten na elkaar een kind.

Tweeling geboren in 2 jaren

Om 2 minuten over twaalf, 2 minuten in het nieuwe jaar, werd baby Luis geboren. De timing van de geboorte van de tweeling zal de familieverhoudingen waarschijnlijk wel gaan bepalen. Luis vertelt dat zijn vrouw Maribel graag wilde dat de tweeling op dezelfde dag geboren zou worden: ” (…), want weet je, over een paar jaar zullen ze kleine confrontaties hebben van ‘ik ben eerder geboren’. Dat betekent twee verjaardagsfeestjes, direct achter elkaar.”

media aandacht rond tweeling geboren rond jaarwisseling

Speciale geboorte met oud en nieuw

Dat een tweeling in twee verschillende jaren wordt geboren, is zeldzaam. Zuster Lynnette Coetzee vertelt: “Ik heb het in 34 jaar verpleging nog nooit gezien.” Voor Maribel, Luis en hun dochter Isabella (3) is het een speciale gebeurtenis waarover ze nog vaak zullen moeten vertellen.

Bron: NBC Sandiego // Foto ‘slapende tweeling’ via Shutterstock.

Lees ook: tweeling 18 dagen na elkaar geboren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*