Word jij vader in 2016? Check het hier!

vader baby

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Mannen die volgend jaar 32 jaar worden, hebben grote kans dat zij dan voor het eerste vader worden! Wij zochten de populairste namen uit 1984 op, om te zien welke mannen volgend jaar grote(re) kans hebben een kindje te krijgen.

Deze mannen worden vader in 2016!

Het Nationaal Kompas heeft onderzoek gedaan naar de leeftijd waarop mannen voor het eerst vader worden. Uit dit onderzoek bleek dat mannen gemiddeld 3 jaar ouder zijn dan hun vrouw. De gemiddelde leeftijd waarop vrouwen voor het eerst een kindje krijgen, is 29 jaar. Dit betekent dat mannen gemiddeld 32 jaar oud als zij hun eerste kindje mogen verwelkomen. Deze mannen zijn geboren in 1984.

Lees ook: Wat is de beste leeftijd om een gezin te starten?

Dit zijn de populairste namen uit 1984

Wij zochten de lijst op met de populairste namen uit het jaar 1984. De meest populaire naam uit die tijd was Johannes. 1724 mannen kregen toen deze naam. Ook kregen veel mannen de naam Mark toegekend, namelijk 1294 keer.

Staat jouw naam ertussen?

Er bestaat dus een grote kans dat mannen met onderstaande naam volgend jaar hun eerste kind krijgen. Bekijk snel de lijst hieronder, om te zien of jouw naam erbij staat. Wij zijn benieuwd of jullie iemand kennen die volgend jaar 32 wordt, en één van deze namen draagt. Laat het ons weten op Facebook!

papa vaders 2016 32 jaar

Verschil tussen mannen en vrouwen

Het kindertal verschilt tussen mannen en vrouwen. Zo zijn mannen vaker kinderloos, omdat mannen vaker geen partner hebben dan vrouwen. De mannen die wel kinderen krijgen, hebben gemiddeld meer kinderen, omdat ze langer vruchtbaar zijn. De kans op een tweede of derde kind is daardoor groter.

Bron: Meertens

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*