Een kijkje achter de schermen bij JilleJille

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Hoera! We mochten bij Hippe-Geboortekaartjes weer een nieuwe toffe designer verwelkomen: JilleJille. In deze blog geeft ze ons een creatief kijkje achter haar schermen!

Jille: “Dat mijn naam Jille is komt vast niet onverwacht! Ik woon en werk in Amsterdam en als je de babybeurzen bezoekt, ben je mijn kaarten vast wel eens tegengekomen.”

verzameling kaarten JilleJille

“Na mijn opleiding Textiele werkvormen-Tekenen en een coupeuse opleiding heb ik jarenlang de styling van kinderkleding gedaan voor diverse bedrijven. Het ontwerpen van printjes en dessins was echt mijn ding, daarom ben ik mij gaan verdiepen in de verschillende grafische computerprogramma’s. Al mijn ideeën kan ik daarmee vormgeven en dat zie je terug in mijn kaarten. Nu maak ik nog steeds regelmatig kostuums voor theater en dans, want die afwisseling vind ik heerlijk!”

werkruimte jille 06

“De geboortekaartjes voor mijn twee zonen maakte ik zelf. Een aantal van mijn zwangere vriendinnen zochten ook naar een persoonlijke en originele aankondiging voor de geboorte van hun kindje en vroegen mij een passend geboortekaartje te ontwerpen. Hiermee werd ook de collectie geboortekaartjes van JilleJille geboren! Mijn ontwerpjes, ik gebruikte vaak ruitjes en dessins, vielen in de smaak en na mijn deelname aan de negenmaandenbeurs werden mijn geboortekaartjes ook voor baby’tjes in heel Nederland en België besteld.

Kaartjes voor een afscheid

Helaas maakte ik zelf en in mijn omgeving mee hoe prille ouders hun kindje verloren voor, tijdens of na de zwangerschap. Ook voor hen wilde ik mooie eigentijdse kaarten ontwerpen. In 2011 heb ik de site babyrouwkaartjes.nl gestart.

Inspiratie

“Ik ontwerp voor alle liefste, stoerste of hipste kindjes van de hele wereld! Een uurtje in het Westerpark met mijn tekenboekje geeft weer volop inspiratie, er is altijd wel wat te zien. Lekker rondstruinen op Pinterest of snuffelen in de kiosk levert ook altijd weer fijne nieuwe ideeen op. In mijn geboortekaartjes zie je mijn affiniteit met textiel en dessins ook vaak terug, kijk ook maar eens naar deze spijkerstofkaartjes.”

ingrediënten_JilleJille“Het was leuk ouderwets borduren om de kaartjes online te kunnen zetten.”

“Veel van mijn steigerhoutkaartjes hebben stoere stempels met warme, lieve teksten die je zelf eenvoudig een andere kleur kunt geven. Geheimpje: het sloophout uit de kaartjes zijn bewerkte foto’s van mijn vloer en kledingkast ☺ Het ontwerpen van geboortekaartjes vind ik na 10 jaar nog steeds heel erg leuk. Je kunt zoveel kanten op, lief of retro, hip of stoer! Het blijft een uitdaging om een goed en origineel ontwerp te bedenken.

Een warm welkom voor je kindje

Ik streef ernaar een kaartje te ontwerpen waar jullie blij van worden, want je wilt de komst van jullie kindje natuurlijk met een mooie eigentijdse kaart aankondigen. Het blijft fantastisch en zo bijzonder om zo’n kleine uk in je handen te kunnen sluiten, zulke fijne en bijzondere momenten moeten worden gekoesterd! Veel plezier met rondneuzen en ik wens je een mooie en voorspoedige zwangerschap toe!”

De hele collectie van JilleJille vind je hier. Hieronder een voorproefje!

Bekijk ook: hét geboortekaartje van het jaar 2013.

One comment

  1. 1

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*