Ze beviel met een brandweerkorps rond haar bed

brandweermannen begeleiden bevalling

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

De ambulance zou over 10 minuten komen om Leena naar het ziekenhuis te brengen om daar te bevallen. Maar zo lang kon ze niet wachten. Het volgende moment liep haar schoonmoeder naar de voordeur en kwam er een troep brandweermannen naar binnen. Te midden van brandweermannen beviel Leena van een dochter.

Snel opeenvolgende weeën

De weeën waren rond 6 uur ’s ochtends begonnen, maar waren nog niet sterk toen Leena’s man die ochtend vroeg of hij nog even met hun peuter naar het park kon. Maar terwijl ze nog buiten waren, kwamen de weeën plotseling sneller na elkaar en besefte Leena dat ze nu echt aan het bevallen was.

Lees ook: vrouw veroorzaakt bosbrand na eenzame bevalling in wildernis.

Groep B-streptokokken

Omdat Leena groep B-streptokokken had, moest ze in het ziekenhuis bevallen, omdat er gevaar zou zijn voor het kindje als ze geen medicatie kreeg tijdens de bevalling. Maar haar Hongaarse schoonmoeder die bij haar was, kon geen Engels en kon dus ook geen ambulance bellen. Met moeite wist Leena haar man op te bellen: “Ik denk dat je thuis moet komen.”

Brandweermannen bij de bevalling

Haar man belde zo snel mogelijk de ambulance, maar deze zou pas na 10 minuten arriveren. Leena, die de baby al in het geboortekanaal voelde dalen, probeerde de baby binnen te houden. Maar tevergeefs. Ze moest ‘nu’ bevallen. Na wat voelde als een eeuwigheid, liep haar schoonmoeder naar de deur. Het volgende moment liep er een troep brandweermannen naar binnen!

Lees verder: meisje (11) helpt moeder met bevalling en gaat daarna weer naar school.

Geboorte van dochter met brandweerkorps en ambulancepersoneel

In Amerika wordt brandweerpersoneel ook opgeleid tot het geven van spoedeisende hulp in noodsituaties. “Ik wil dat je niet perst,” zei een van de brandweermannen. Maar Leena kon de persweeën niet tegenhouden. Op dat moment kwam het ambulancepersoneel binnen en hielp haar door de bevalling heen. “Ja, de baby komt,” riep een van de brandweermannen toen het hoofdje tevoorschijn kwam. Binnen een paar seconden werd een gezonde baby geboren. Tegen Leena’s man, die enkele ogenblikken later pas arriveerde, werd het goede nieuws vertelt: “Het is een meisje.”

//www.facebook.com/photo.php?fbid=10153019570192687&set=a.10150883092682687.412014.500762686&type=3&theater

Wonder Woman

“Eerlijk, onverwachts thuis bevallen maakte me bewust van mijn krachten. Ik had in geen miljoen jaar gedacht dat ik een thuisbevalling zonder medicatie zou kunnen doorstaan. Ik voelde me als Wonder Woman,” vertelt Leena.

Bron: www.xojane.com

Lees ook over de waterbevalling van Krystle.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*