Drie vrouwen, drie continenten – Thuiskomen na de bevalling

drie zwangere vrouwen 3 landen

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Drie vrouwen uit drie totaal verschillende landen hebben één ding gemeen: ze hebben een baby gekregen. Van Togo tot de Verenigde Staten en daarvandaan naar Nieuw-Zeeland delen deze drie vrouwen hun hoop en angsten van het moeder-zijn. – Gastblog door Nelleke van Compassion.

Thuiskomen en met je kind

Van een babyfeest tot een naamgevingsceremonie. Helen, Rita en Katy vertellen over wat zij deden toen ze thuiskwamen na de bevalling.

Helen – Nieuw Zeeland: “We beginnen met ons nieuwe leven als gezin van vier mensen.”

zwangerschap nieuw zeeland compassion“Wanneer de baby en ik thuiskomen, beginnen we met ons nieuwe leven als gezin van vier mensen, in plaats van drie! Ik kan rekenen op de hulp van vrienden en familie; ik ben nu al dankbaar voor de cadeaus die we tijdens ons babyfeest gekregen hebben. Al voordat de baby geboren is, hebben we warme kleding, luiers, speelgoed en andere benodigdheden zoals een wieg, kinderwagen en een autostoeltje gekregen.”

Rita – Togo: “Familie en vrienden komen voor de naamgevingsceremonie.”

zwanger kindje togo compassion“Als de baby en ik thuiskomen, komt mijn zus om me te helpen. Luiers zijn het belangrijkste om te hebben, maar ik zal ook kleding en schoenen nodig hebben voor de baby. Heel graag wil ik een wieg voor de baby, maar dat kan ik me nu niet veroorloven. Als de baby 8 dagen oud is, komen mijn familie en nabije vrienden voor de naamgevingsceremonie. Ook nemen ze dan kleding en cadeaus voor de baby mee en misschien zelfs wat geld om ons gezin te ondersteunen.”

Bekijk ook de leukste geboortekaartjes uit de speciale Compassion-collectie.

Katy – Amerika: “We proberen zijn leven zo eenvoudig mogelijk te maken.”

verwachting baby verenigde staten compassion“Na ongeveer twee dagen in het ziekenhuis, nemen we onze zoon mee naar huis. Binnen een week komt mijn moeder om te helpen bij de uitdaging van het zorgen voor een pasgeboren baby. Vrienden gaan voor ons koken om ons te ontlasten in de eerste vermoeiende dagen met onze zoon.”

“Ik ben overweldigd als ik van de ‘experts’ hoor wat we allemaal nodig hebben voor de baby. We proberen zowel de kamer als het leven van de baby zo eenvoudig mogelijk te houden. Tegelijkertijd zijn we erg dankbaar voor de vele gebeden en cadeaus die we van vrienden en familie hebben ontvangen.”

logo compassion

Compassion gelooft dat elk kind belangrijk is. In Compassion’s Child Survival Program krijgen daarom kwetsbare moeders en baby’s hulp vanaf de laatste drie maanden van de zwangerschap tot en met het eerste levensjaar van het kind. Help jij Compassion om baby’s een goede start te geven? Bestel dan geboortekaartjes uit de Compassion-collectie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*