Drie vrouwen, drie continenten – Gezondheid & voeding

drie zwangere vrouwen 3 landen

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Drie vrouwen uit drie totaal verschillende landen hebben één ding gemeen: ze zijn zwanger. Van Togo tot de Verenigde Staten en daarvandaan naar Nieuw-Zeeland delen deze drie vrouwen hun hoop en angsten van het moeder-zijn. – Gastblog door Nelleke van Compassion.

Lees ook de vorige aflevering over verwachtingen.

Gezondheid tijdens de zwangerschap

Wat eet je wel en niet tijdens de zwangerschap? Rita, Katy en Helen praten over het wel en niet eten van kaas, fruit en ijs.

Rita Mabui – Togo: “Ik kreeg malaria.”

zwanger kindje togo compassion“Zwangere vrouwen moeten er alert op zijn dat ze iets eten als ze trek krijgen. Het team van Compassion heeft me geleerd om fruit te eten, zoals mango, sinaasappel, ananas en watermeloen. Er gaat geen dag voorbij dat ik geen cassave eet. Voordat ik zwanger was, gaf ik er niet veel om, maar nu snak ik ernaar en vind ik cassave het lekkerste eten dat er is!”

“Ik ben dankbaar voor de voedingsadviezen die ik krijg om gezond te blijven. Ook biedt het programma me bescherming tegen ziektes die ik niet zelf in de hand heb. In de eerste termijn van mijn zwangerschap kreeg ik malaria. Het Compassion-team heeft me geholpen om naar het medisch centrum te komen. Daar kreeg ik medicijnen die me hielpen om me beter te voelen en die niet gevaarlijk voor de baby zijn. Sindsdien voel ik me veel beter. Op sommige dagen word ik erg moe wakker, maar een zwangere vrouw voelt zich immers niet de hele tijd topfit.”

Katy Causey – Verenigde staten: “Ik weet dat een zwangere vrouw zich niet elke dag geweldig voelt.”

verwachting baby verenigde staten compassion“Zwangere vrouwen moeten niet vergeten om wat te eten als ze hongerig zijn. Nou, ik heb vaak trek gehad! Voordat ik zwanger was, at ik eens per maand rood vlees. Tijdens mijn zwangerschap had ik minstens één keer per week erg veel zin in rood vlees, meestal vaker dan één keer per week. Hamburgers en ijs werden mijn lievelingseten, toch probeerde ik om groente en fruit te eten op advies van mijn dokter.”

“Goede voeding en dagelijkse oefeningen houden me gezond tijdens mijn zwangerschap. Tijdens de eerste termijn van mijn zwangerschap was ik elke dag misselijk en gaf ik over. Aan het eind van de derde termijn was mijn misselijkheid voorbij en voelde ik me een stuk beter. Ik heb nog steeds last van vermoeidheid en rugpijn, maar ik weet dat zwangere vrouwen zich niet elke dag geweldig voelen.”

Helen Manson – Nieuw-Zeeland: “Ik kies voor een evenwichtige aanpak.”

zwangerschap nieuw zeeland compassion“Toen ik net zwanger was, wilde ik alleen maar koud, heel koud water. Vandaag verlang ik naar eten wat ik niet zou moeten eten, zoals sushi en ongekookte room. Er is zo’n lange lijst met dingen die ik niet zou mogen eten. Alles van kaassoorten tot zeevruchten tot rauw vlees! Het scala aan producten dat elke zwangere vrouw niet mag eten varieert in Nieuw-Zeeland, maar ik kies voor een evenwichtige aanpak die niet overdreven voorzichtig, maar ook niet te nonchalant is.”

“Gezonde voeding en achter mijn dochter aanrennen rondom het huis houden me gezond tijdens mijn zwangerschap. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik tijdens mijn eerste termijn erg weinig last heb gehad van ochtendmisselijkheid. Ik heb wel last gehad van misselijkheid, extreme moeheid en een vieze smaak in mijn mond gedurende week 5 tot week 13. Maar dit stelt niet veel voor in vergelijking met wat andere vrouwen moeten doormaken.”
logo compassion

Compassion gelooft dat elk kind belangrijk is. In Compassion’s Child Survival Program krijgen daarom kwetsbare moeders en baby’s hulp vanaf de laatste drie maanden van de zwangerschap tot en met het eerste levensjaar van het kind. Help jij Compassion om baby’s een goede start te geven? Bestel dan geboortekaartjes uit de Compassion-collectie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*