Drie vrouwen, drie continenten – Band met ongeboren kindje

drie zwangere vrouwen 3 landen

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Drie vrouwen uit drie totaal verschillende landen hebben één ding gemeen: ze zijn zwanger. Van Togo tot de Verenigde Staten en daarvandaan naar Nieuw-Zeeland delen deze drie vrouwen hun hoop en angsten van het moeder-zijn. – Gastblog door Nelleke van Compassion.

Lees hier de vorige aflevering.

Een band krijgen met mijn ongeboren kindje

Tijdens je zwanger bent kan je al een band opbouwen met je baby. Maar dan moet je wel weten dat dit mogelijk is en hoe je het kunt doen. Helen, Rita en Katy vertellen hierover.

Helen – Nieuw Zeeland: “Ik vind het heerlijk om te kijken naar mijn bewegende buik.”

zwangerschap nieuw zeeland compassionHet voelen van het schoppen van mijn baby is tegelijkertijd vreemd en fijn. Onze oudste dochter is geadopteerd, dus dit is mijn eerste ervaring met het voelen van een baby tijdens de zwangerschap. Toen ik 16 weken zwanger was, voelde ik hem voor het eerst schoppen. Ik schrok er eerst van en vond het wat beangstigend! Na verloop van tijd begon ik deze kleine ‘klopjes’ te waarderen en vind ik het heerlijk om te zien hoe mijn buik beweegt als de baby beweegt.

Rita – Togo: “Ik weet nu dat hij me kan horen.”

zwanger kindje togo compassionVoordat ik deelnam aan het Moeder- en Babyprogramma van Compassion, wist ik niet dat ik al voor de geboorte een band kan opbouwen met mijn kindje. Tijdens mijn vorige zwangerschappen heb ik nooit tegen ze gepraat, omdat ik niet wist dat ze me konden horen. Maar nu, tijdens deze zwangerschap, hebben de medewerkers van Compassion me aangemoedigd om tegen mijn baby te praten en nu weet ik dat hij me kan horen. Ik vertel hem verhaaltjes en bid voor hem. Als ik tegen hem praat, reageert hij soms en begint hij te bewegen! Het voelt niet altijd plezierig als de baby schopt, hij kan zo hard schoppen dat het pijnlijk is. Maar toch, de pijn doet me realiseren dat mijn baby leeft en gezond is.

Katy – Amerika: “Hij schopt als hij de stem van zijn vader hoort.”

verwachting baby verenigde staten compassionHet voelen van het schoppen van je baby is het mooiste en vreemdste van zwanger zijn. Hoe kan het dat er iemand is die in me leeft en me zo vaak aan zijn aanwezigheid herinnert? Als ik mijn hand op mijn buik leg als hij schopt, kruipt hij niet weg. Ook begint hij te schoppen als hij de stem van zijn vader hoort. Ons kleine gezin bouwt nu al een band met elkaar op, terwijl de baby nog geboren moet worden.
logo compassion

Compassion gelooft dat elk kind belangrijk is. In Compassion’s Child Survival Program krijgen daarom kwetsbare moeders en baby’s hulp vanaf de laatste drie maanden van de zwangerschap tot en met het eerste levensjaar van het kind. Help jij Compassion om baby’s een goede start te geven? Bestel dan geboortekaartjes uit de Compassion-collectie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*