Drie generaties, één baarmoeder

baarmoeder buik drie generaties transplantatie

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Een Zweedse vrouw kreeg de baarmoeder van haar moeder getransplanteerd en beviel van een gezonde zoon. De baby is inmiddels 9 maanden oud. “Het kan niet omschreven worden hoe blij we zijn”, zei de vrouw. “Het is alles waar we op hoopten en zelfs een beetje meer”. Door één baarmoeder zijn drie generaties verbonden.

Baarmoedertransplantatie

ziekenhuis baarmoeder drie generatiesDe vrouw, die om privacyredenen anoniem wil bijven, verloor haar baarmoeder aan kanker toen ze twintiger was. Toen ze het idee van een baarmoedertransplantatie aan haar moeder voorlegde, aarzelde haar moeder geen moment. De dochter vertelt dat ze emotioneel werd toen haar moeder naar de operatiekamer werd gereden: “Ik huilde en vertelde haar dat ik van haar hield en ‘bedankt dat je dit doet'”. De transplantatie verliep zonder problemen en na een jaar mocht de Zweedse vrouw met IVF beginnen.

Bekijk deze fotoshoot: deze baby maakt de hele familie gelukkig.

Geboorte baby

Na vier IVF-inplantaties werd de vrouw zwanger en ze beviel van een gezonde jongen. “Hem tegen mijn wang voelen was het meest bijzondere gevoel ooit”, vertelt de moeder. Als dank aan chirurg dr. Mats Brannstrom die de transplantatie mogelijk maakte, kreeg de baby ‘Mats’ als tweede naam. Buiten dr. Brannstom is er geen dokter die succesvol baarmoedertransplantaties heeft verricht.

Band tussen generaties

De vrouw en haar man willen graag nog een tweede kind. Ze zullen de oma altijd dankbaar zijn. “Het echte unieke is waar drie generaties baarmoedertransplantatiemijn moeder en ik doorheen zijn gegaan”, vertelt de vrouw. “Het is iets groots en hij en zijn oma zullen deze band voor de rest van hun leven hebben.”

Bron: The Guardian

Lees ook: blije familie verwelkomt eerste meisje sinds 117 jaar.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*