Deze wiegjes zouden ze in élk ziekenhuis moeten hebben!

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Een geniale uitvinding: wiegjes die je aan het ziekenhuisbed van de moeder kunt klikken! De zogenaamde clip-on-crib wiegjes, die in Nederland al een aantal jaren bekend zijn, worden door moeders over de hele wereld toegejuicht, sinds een foto van een Nederlandse moeder het hele internet over ging.

Optimale moeder-kind band door nieuw ziekenhuiswiegje

Nederland is een voorloper wat betreft ziekenhuiswiegjes. De clip-on-crib wiegjes, die in sommige ziekenhuizen Nederland al langer in gebruik zijn, hebben de vorm van een halve cirkel die je aan een ziekenhuisbed kunt hangen. Een uniek idee, vinden moeders uit de hele wereld. Door het ontwerp kunnen moeder en kind heel dicht bij elkaar zijn, waardoor het contact en de band tussen de twee geoptimaliseerd wordt.

Lees ook: de leukste hangende wiegjes.

Grote voordelen klikwiegjes

Volgens Ziekenhuis Gelderse Vallei hebben die klikwiegjes grote voordelen: “Moeder en kind liggen op deze manier dicht bij elkaar en kunnen elkaar aanraken zonder tussenkomst van een verpleegkundige. Het geven van borstvoeding is makkelijker doordat de baby dichtbij ligt. Vooral na een keizersnede, als de moeder een aantal dagen weinig mobiel is, heeft het kribje grote voordelen. De moeder kan zonder hulp de baby bij zich nemen en weer terugleggen.” De Gelderse Vallei is niet het enige ziekenhuis dat de voordelen van het wiegje heeft ingezien. Zo kan je kindje ook in de Isala Kliniek in Zwolle en in het IJsselland ziekenhuis in Capelle aan de IJssel vlakbij je liggen door het wiegje.

Geen gevaar

Hoewel sommigen bang zijn voor wiegendood van de baby’s, doordat ze zo dicht bij de moeder liggen, is daar volgens De Ommelander Ziekenhuis Groep geen sprake van. Verpleegkundige Sandra Kruisinga is zeker van de veiligheid van het wiegje: “Het pasgeboren kindje kan niet uit het wiegje vallen, ook al gaat de moeder even uit bed. Het risico op wiegendood is volgens sommige wetenschappers ook minder, omdat het kindje een eigen plekje en een eigen dekentje heeft.”

Stroom van reacties

Toen de Australische site BellyBelly een foto van het clip-on-crib wiegje op Facebook zette, kwam er een stroom van reacties. Iemand schrijft: “Dat zou goed zijn geweest voor mij en mijn baby. Ik zou dit graag in de kraamafdeling van het ziekenhuis plaatsen voor mama’s die een keizersnee hebben gehad. Het zou helend zijn voor allebei: moeder en kind!” Ook wij kunnen niet wachten tot elk ziekenhuis deze leuke bedjes heeft!

Lijkt jou dit ook een goed idee? Laat je mening horen op Facebook, of in een reactie hieronder.

Bron: Ommelander Ziekenhuis Groep, Ziekenhuis Gelderse Vallei & The Huffington Post // Foto: ‘Co-sleeper in ziekenhuis’ via Shutterstock

Lees verder: de ziekenhuistas voor vaders.

2 Comments

  1. 1

    De mama op de foto ben ik met mijn dochter Lana Lynn. Het clib-on-crib wiegje is echt DE uitvinding! Ik ben erg dankbaar dat we hiervan gebruik hebben mogen maken.

    Leuk dat jullie er een stuk over geschreven hebben!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*