Wieg of ledikant, wat koos ik?

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Als je dit leest, is er een grote kans dat jij binnenkort een baby krijgt. In dat geval: gefeliciteerd! Het krijgen van een baby gaat – zoals je waarschijnlijk al gemerkt hebt – samen met het maken van vele keuzes, waaronder: eerst een wieg of toch meteen een ledikant? Belangrijke keuze, want (hopelijk) slaapt je Mini You heel wat uren per dag in de eerste maanden, dan kan het babybedje maar beter goed zijn!

Waar zit nou echt het verschil in? Het grootste voordeel zit hem toch wel in het formaat. Een wiegje kun je door het kleine formaat namelijk makkelijk verplaatsen en bijvoorbeeld (de eerste maanden) naast je eigen bed zetten. Het voelt echt veel prettiger om in het begin je kleintje dichtbij je te hebben. Het voelt veilig en is een goede manier om je baby, en zijn/ haar maniertjes, snel goed te leren kennen. Ook wel lekker dat je bij sommige wiegen niet eens ‘s nachts uit bed hoeft om je baby te kunnen troosten of voeden: winning! Nog daar gelaten dat de nabijheid ook nog eens een positieve werking heeft op de hechting met je kleintje!

Ook overdag, wanneer je zelf bezig bent wil je de dreumes in je buurt hebben en dan heb je een dilemma: laten slapen in de box of op de bank, wat net wat minder goed slaapt, of boven op bed leggen (want een ledikant slepen: no way). Dan komt het kleine formaat van een wiegje je echt van pas! Ook bij een weekendje weg of naar familie kan een wieg wel mee, zeker als het in te klappen is net zoals een Chicco wieg.

En last but not least, een wiegje wint voor de eerste maanden dik op veiligheid en dat is voor mij al reden genoeg om er eentje te nemen. Een ledikant verkeerd opdekken kan levensgevaarlijk zijn, de kleine kan vast komen te zitten tussen de spijlen en ga zo maar door. Voor mij was het simpel: een wieg, niet noodzakelijk maar wel nodig!

Gastblog door Daan van Cribster.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*