Wat vind jij van de muziektampon?

tampon muziek

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Het gehoororgaan van de foetus ontstaat al tussen de zevende en negende week van de zwangerschap. In de vijfde maand kan een ongeboren baby’tje al horen, maar omdat de buikwand te dik is, worden de geluiden van buitenaf gedempt. Een Spaanse Gynaecologische kliniek heeft hier iets op gevonden: de muziektampon!

Muziek heeft een positieve invloed op een ongeboren baby

Er bestaan verschillende studies over de werking van muziek op een ongeboren baby. Onderzoeken wijzen uit dat een foetus reageert op muziek door met zijn ogen te knipperen en dat het hartritme verandert bij verschillende muzieksoorten. In de buik voelt een kindje al geluidstrillingen, dus ook de stem van de moeder heeft een positieve werking op de baby.

Bekijk ook dit filmpje: Baby klapt in de baarmoeder mee met de muziek

Muziek voor je foetus door muziektampon

Doordat de buikwand van een zwangere vrouw dik is, worden geluiden van buitenaf gedempt voor de baby. Daarom heeft een Spaanse gynaecologische kliniek een muziektampon ontwikkeld. Het siliconen apparaatje breng je op dezelfde manier in als een gewone tampon en het produceert 54 decibel aan geluid. Dit is vergelijkbaar met achtergrondmuziek of een gesprek op gedempte toon.

Gemakkelijk communiceren met je ongeboren kindje

De fabrikant van de zogenoemde Babypod legt uit dat het de neurologische ontwikkeling van het kind wordt gestimuleerd door prikkels als muziek. Door de tampon kun je de ongeboren baby extra stimuleren. Ook kun je al communiceren met je kindje door middel van de muziektampon. Het apparaatje is te koop voor €149,95.

Foto van vrouw met tampon via Shutterstock

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*