Waarom het krijgen van een baby anders is met kinderen

baby kinderen

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Het krijgen van een baby’tje als je al kinderen hebt, gaat er toch een beetje anders aantoe dan als je je eerste kindje krijgt. Waarom? Dat lees je allemaal in deze blog.

Dit is waarom het krijgen van een baby anders is als je al kinderen hebt

“Dan ga je toch ook even slapen als de baby ligt te slapen?”

Nou nee. Dat kan dus niet. Want er rennen nog ergens twee koters rond in huis. Je kunt veel minder vaak gaan liggen of een rustmomentje pakken, omdat je nog anderen kinderen hebt waar je voor moet zorgen.

De oudere kinderen zijn dol op het kleintje

Niets is liever dan je andere kinderen het baby’tje zien wiegen. Het is prachtig om te zien dat de kinderen zo liefdevol omgaan met het nieuwe gezinslid. Ook al moet je de aandacht verdelen, ze zullen het heerlijk vinden om met de baby te kroelen en kusjes te geven op de bolle wangetjes van de baby.

“Je bent zwanger! Is dit je eerste? Niet? Oh…”

Op de een of andere manier zijn mensen veel minder enthousiast als je vertelt dat dit ‘al’ je tweede, derde of vierde kindje is. Hoe meer kinderen je al hebt, hoe minder uitgelaten mensen doen over de zwangerschap.

Lees meer: 8 tips voor bijpassende namen voor je kinderen

Opeens is het speelgoed van je andere kinderen de grootste vijand

Waar het speelgoed van je kinderen eerst je grootste vriend was, is het nu je grootste vijand. Kinderen hebben veel klein speelgoed wat rondslingert. Als de baby begint te kruipen wil je dit zoveel mogelijk vermijden.

Je moet opeens je aandacht verdelen

Dit punt kan voor je andere kind(eren) moeilijk zijn. Vooral als dit je tweede kindje is, zal het oudste kind moeten wennen aan die verdeling. Hij of zij staat niet meer in het middelpunt, er is opeens een broertje of zusje met wie die plek gedeeld moet worden.

Je bent ‘makkelijker’ en ‘ervaren’

Bij het eerste kindje ga je bij eerst scheetje kijken, maar nu ben je een ervaren mama. Je weet hoe dingen werken en daardoor zal je misschien makkelijker omgaan met het hele proces. Is dit herkenbaar voor jou?

Het is nóg mooier als je het kan delen met het hele gezin

Dit keer ben je niet alleen met je partner als je een kleintje mag verwelkomen. De liefde die je voelt voor het kleine baby’tje kun je nu delen met de rest van je kinderen en zij zullen die liefde net zo ervaren.

Lees ook: Moeders met meer kinderen worden minder snel oud

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*