Vrouw bevalt van baby van haar beste vriendin

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Ze waren al beste vriendinnen vanaf high school: de meisjesachtige cheerleader Whitney Britt en de stoere Jamie Howell. En nog steeds is hun vriendschap ijzersterk. Jamie werd de draagmoeder van Whitney’s eerste kindje.

BFF biedt aan om draagmoeder te worden

Ze hadden alles al van elkaar meegemaakt: breakups, verdriet om overleden familieleden, feestjes en gekheid. Maar hun band werd nog sterker toen Jamie aanbood om de draagmoeder te worden van Whitney’s kindje.

Proberen zwanger te worden

Terwijl Jamie twee ongeplande kinderen kreeg, probeerde Whitney met haar man al jaren zwanger te worden. Toen Jamie vertelde dat ze draagmoeder wilde zijn voor Whitney’s kindje, was dat een droom die uitkwam.

Beste vriendin wordt tante

“Het moest echt zo zijn, de manier waarop dit gebeurde,” vertelt Jamie. “Dit was God’s plan voor ons. Het was 100% de bedoeling dat ik dit zou doen, zonder twijfel. Whitney kan nu haar eigen ouderschapsreis beginnen en ik mag tante Jamie zijn.”

Beste vriendinnen sinds high school

De twee vrouwen ontmoetten elkaar in het eerste jaar van high school. Voor andere mensen leken ze tegenpolen: een meisjesachtige cheerleader en een stoere sportieve atleet, maar ze vonden elkaar door hun gevoel voor humor. “We denken gewoon alle twee dat we hilarisch zijn,” vertellen de vrouwen.

Lees ook: Mooi! Zwanger na 4 jaar wachten, wachten en wachten

Vriendinnen delen alles met elkaar

Ze waren er voor elkaar door dik en dun: toen Jamie in high school zwanger werd was het Whitney die dit als eerst hoorde. Whitney mocht dan ook bruidsmeisje zijn op de bruiloft van Jamie en beurde haar op toen Jamie er een paar weken voor de bruiloft achter kwam dat ze zwanger was.

Zwanger worden lukt niet

Whitney zelf trouwde twee jaar later op haar 30ste. Haar vriendinnen om haar heen hadden al kinderen en zelf wilde ook graag een kleintje. Maar wat ze ook probeerde, het lukte niet om zwanger te worden. De doktoren wezen haar op het bestaan van draagmoeders en zo ging Whitney op zoek.

Op zoek naar draagmoeder

“Het voelde als online daten,” zegt Whitney. “Natuurlijk vertelde ik dit aan Jamie, omdat we al zoveel met elkaar hebben meegemaakt en ik kan zeggen wat ik wil, zelfs in donkere, nare tijden, omdat ik weet dat ze me niet veroordeeld.”

Beste vriendin biedt aan om draagmoeder te zijn

Op dat moment plande Jamie om Whitney op te zoeken. Intussen was Jamie 38 jaar en moeder van een kind van 20 en van 8. Onder het genot van een etentje met champagne vertelde Jamie het grote nieuws: “Ik heb een draagmoeder voor je gevonden… Ik ben het.”

Betrokken bij zwangerschap

Jamie had hier al lang over nagedacht. Andere draagmoeder kan je niet zomaar opbellen. “Ze gaan je niet vertellen over hun privé omstandigheden van de zwangerschap en andere onzinnige dingen die gebeurden,” vertelt Jamie. “Whitney heeft dat nodig, zodat ze zich deel van de zwangerschap kan voelen.” Ook Jamie’s man stond er helemaal achter.

Draagmoeder wordt zwanger

Juist nadat Jamie dit aanbod had gedaan, werd Whitney zelf zwanger. Maar het geluk viel in duigen toen ze een paar weken later een miskraam kreeg. Ook de eerste embryo overdracht ging niet goed. Maar enkele maanden later, lukte het wel: Jamie werd zwanger.

Draagmoeder bevalt van baby van beste vriendin

Op 2 juni werd Crews Asher geboren. Jamie beviel met Whitney en Whitney’s man aan haar zijde. Ze kan alleen maar blij zijn voor het stel. “Het was gewoon zo bijzonder om hen hun baby vast te zien houden. Alle 10 maanden waren het zo waard. Het voelde zo goed,” vertelt Jamie. “Ik wist gewoon hoe zij zich voelden als kersverse ouders en het gevoel wat ik had was: ‘wauw, ik kon dit voor hen doen.'”


Bron: Today Parents
Lees ook: emotionele foto’s laten de kracht van draagmoederschap zien

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*