Oppas tijdens je hotelvakantie

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

De zomervakantie staat voor de deur. Dit betekent zon, zee en genieten met je gezin. Maar wie past er op de kids als je een avondje uit eten gaat? Neem je hiervoor de oppas mee op vakantie, of zoek je naar een hotel met goede kinderopvang? Oudermatch helpt je op weg in je keuze.

De oppas mee op vakantie

In Nederland is het nog niet zo gebruikelijk om de babysitter mee op vakantie te nemen. Volgens recent onderzoek van Oudermatch overweegt slechts 12,7% van de Nederlandse ouders om hun oppas mee te nemen. In andere landen zijn ouders hier al meer aan gewend en nemen hun oppas gewoon mee de zon in.

Veiligheid en vrijheid

Het meenemen van je oppas heeft voordelen. Je kleintjes hebben een bekend gezicht als je er een avond of dag niet bent. Zo ga je met een prettiger gevoel een dagje cultuur snuiven of een avondje de hort op. Daarnaast hebben je koters iemand die ze vermaakt in het zwembad terwijl jij net nog even de laatste hoofdstukken van je boek uitleest.

Kiezen voor een hotel met opvang

Vandaag de dag bieden familievriendelijke hotels verschillende mogelijkheden voor kinderopvang. Hier zijn een paar tips:

Vraag om aanbevelingen

Vraag familie en vrienden, die gewend zijn aan vakanties met kinderen, om tips en adviezen. Ze hebben ervaring met kindvriendelijke landen, en weten waar je op moet letten bij het uitzoeken van een hotel. Je kunt ook advies inwinnen bij reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in familie vakanties. Vraag bijvoorbeeld brochures aan of meld je aan voor hun nieuwsbrief.

Lees ook: Tips: met je baby in het vliegtuig

Selecteer een hotel

Na alle aanbevelingen is het verstandig om dieper in de kinderopvang van de eventuele vakantie bestemmingen te duiken. Denk er bijvoorbeeld aan om prijzen, schema’s en seizoensgebonden activiteiten te vergelijken. Het kan namelijk per seizoen schelen wat er voor de kleintjes georganiseerd wordt. Ook kan de prijs voor kinderopvang per hotel verschillen. Bij de ene zijn de kosten inbegrepen, bij de ander kan het oplopen tot tientallen euro’s per dag.

Zorg voor extra info

Mocht je een leuk adresje op het oog hebben, zoek dan nog even persoonlijk contact om zeker te weten dat je kroost een veilige en leuke tijd tegemoet gaat. Belangrijk om vooraf te weten is vanaf welke leeftijd er opvang wordt aangeboden. Vraag eventueel naar een oppasservice als je kleine spruit te jong is voor de activiteiten die ze aanbieden.

Lees ook: Leuk: gratis aftelkalender tot de zomervakantie
Vragen die je kan stellen

Om voor jezelf helder te krijgen hoe een en ander rondom zorg voor kinderen wordt georganiseerd, zou je de volgende vragen aan de contactpersoon kunnen stellen:

1. Op welke tijden is er kinderopvang mogelijk?
Belangrijk is om te achterhalen binnen welke tijden je de kids onder kan brengen. Ook is het goed om te weten hoe flexibel oppassers zijn. Is het bijvoorbeeld mogelijk dat je kindje tussendoor tijd met zijn ouders kan doorbrengen?

2. Wat is de prijs voor oppas of creche?
Zoals al eerder genoemd, kan de prijs voor opvang per hotel flink schelen. Door vooraf te vragen naar de kosten kom je niet voor verrassingen te staan als je uitcheckt.

3. Hoeveel kinderen verwachten jullie te ontvangen?
Als een groep té groot is zal de verzorger minder tijd hebben voor je kindje. Aan de andere kant kan het zijn dat activiteiten afgelast worden bij een té kleine groep.

4. Zijn de activiteiten binnen en/of buiten?
Tijdens de vakantie kunnen kinderen lekker buiten spelen. Even weg van televisie en andere elektronische apparaten. Het zou daarom zonde zijn als de activiteiten zich voornamelijk binnen afspelen. Uiteraard is het bij slechter weer wel wenselijk om ook binnen te kunnen spelen.

Het vinden van het ideale hotel voor het hele gezin kost wat tijd en moeite. Maar als je eenmaal op de perfecte bestemming zit zonder zorgen is het de moeite dubbel en dwars waard geweest. Je kinderen blij en jij ontspannen.

Dit is een gastblog door Oudermatch.

Lees ook: Inpaklijst voor een vakantie met je baby

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*