Bij hoeveel weken vertelde jij je omgeving dat je zwanger was?

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

We vroegen jullie op Facebook: bij hoeveel weken vertelde jij je omgeving dat je zwanger was? Dit naar aanleiding van onze gastblog ‘Wanneer en hoe vertel je het grote nieuws?’ Het blijkt dat dat nogal verschilt. De meeste mensen vertellen het hun familie direct. In het geval van Anita wist haar moeder het zo ongeveer nog eerder dan zijzelf :) Anita: “Mijn moeder wist het direct omdat ik o.a. van haar en van een vriendin een zwangerschapstest moest doen. De rest wist het ook aardig snel.”

Direct

Hoe en wanneer de rest van de wereld erachter komt, verschilt nogal. Sommige mensen vertellen het grote nieuws meteen aan iedereen. Monique schreef: “Ik vertelde het direct. Aan iedereen. Na lang bezig geweest te zijn en uiteindelijk de eerste ivf, waar iedereen enorm bij meeleefde, hebben we het vorige week gelijk kenbaar gemaakt.” (Gefeliciteerd!) Ook Marielle vertelde het heel snel:

“Ik vertelde het al met 5 weken omdat ik zo blij was weer zwanger te zijn na 4 miskramen.” 

woman-358767De rest…

De andere vrouwen die reageerden, laten weten het grote nieuws tussen de 7 en 16 weken te vertellen. Veel mensen wachten de eerste echo af en vertellen het met 9-10 weken. Geartsje: “Wij vertelden het met ongeveer 8 weken, op onze trouwdag, via de verjaardagstaart van onze oudste dochter (die een dag later jarig was). Was moeilijk om het zolang voor de naaste familie “geheim” te houden. De rest na de 10-weken-echo.” Andere vertellen het de omgeving met de ‘traditionele’ grens van 12 weken. Sammy is daarop een uitzondering: “Ik vertelde het mijn ouders gelijk met 9 à 10 weekjes en de rest boeide me niet, die zagen het vanzelf wel haha.”

Wanneer vertelde jij het grote nieuws?

Hilde: “Dezelfde dag!”

Joyce: “Mijn ouders gelijk al verteld:) ook omdat het lang geduurd heeft voordat we zwanger werden.. .en de rest met +/- 12 weken.”

Desiree: “Ouders en schoonouders wisten het toen we terug kwamen uit Turkije, ik was toen vijf weken. Vrienden wisten het met 11 weken.”

Annemiek: “Onze ouders wisten het gelijk, de rest met 13 weken.”

Cecile: “Meteen de dag erna!”

Gina: “Meteen met de 5 weken, kon t niet voor me houden.”

Sonja: “Bij de eerste twee gelijk, bij nummer 3 toen ik 6 maanden was, want toen kwamen we er zelf pas achter!”

Bekijk ook: Vrouw vertelt haar omgeving dat ze zwanger is, en filmt de reacties.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*