11-jarig jongetje helpt moeder met bevalling

zoontje helpt bij bevalling

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Toen James Dukes zijn moeder hoorde roepen, had hij gelijk door dat ze op het punt stond om te bevallen. Hij bedacht zich geen moment en hielp haar om een gezonde zoon op de wereld te brengen.

Elfjarige dokterdokter bevalling 11 jaar broertje moeder

De moeder van James, Kenyarda Dukes, liep hoogzwanger door het huis, toen opeens de persweeën begonnen. De enige ‘dokter’ die op dat moment thuis was, was haar elfjarige zoontje James. Toen zijn moeder hem riep, hielp hij direct.

Hulp met bevalling

James belde 911 en volgde de instructies op, die de hulpverleners via de telefoon gaven. Hij ondersteunde zijn moeder en pakte handdoeken en andere benodigdheden. Ondertussen gaf hij gaf zijn moeder de telefoon, zodat ook zij wist wat ze moest doen.

Trotse moeder

Niet lang daarna, kwam het broertje van James ter wereld. James wikkelde het baby’tje in de handdoeken en week niet van zijn moeders zijde, tot de hulpdiensten arriveerden. De moeder reageert enthousiast: ‘Ik kan niet beschrijven hoe trots ik op hem ben.’

Bescheiden held

James is er zelf nuchter onder. ‘Ik deed wat ik moest doen’, vertelt hij. Hij weet ook al wat hij later wil worden: ‘Ik hou er niet van als mensen pijn hebben of down zijn. Ik wil ze graag helpen!’. Moeder en zoon maken het goed en zijn ondertussen weer thuis. Op de onderstaande video vertelt James zijn verhaal:

Foto van baby via Shutterstock

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*