Tof! Geboortekaartjes voor een broertje of zusje

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Krijg jij binnenkort een tweede kindje? Gefeliciteerd! Wat zal dat spannend zijn voor je oudste kind. Want een babybroertje of -zusje erbij, betekent veel verandering. Het is daarom superleuk om je kindje bij je zwangerschap en de geboorte te betrekken. En wat past daar beter bij dan een persoonlijk geboortekaartje dat speciaal gemaakt is voor een tweede kindje?

Hippe geboortekaartjes voor een tweede kindje

Wij zochten naar de leukste geboortekaartjes voor een broertje of zusje. Sommige kaartjes zijn zelf speciaal geschreven vanuit het oudste kindje. Met teksten als “Wat stoer! Nu ben ik grote broer” geef je het oudste kindje een bijzondere rol als grote broer of oudste zus. Ook leuk: schrijf de eerste reactie van je eerste kindje op de geboorte van je baby op het geboortekaartje.

Verschillende soorten geboortekaartjes voor broertjes en zusjes

Weet je nog niet hoe je het geboortekaartje voor je tweede of derde kind vorm wilt geven? Misschien zijn deze opties wel wat voor jou:

Geboortekaartje met foto van grote broer of zus met baby

Een van de vormen om de grote broer of zus een rol te geven bij het geboortekaartje is door een foto op het geboortekaartje te plaatsen waar al je kinderen op staan. Vaak is een eerste ontmoeting met de baby een goed moment om een schattige foto te nemen. Want wat is het leuk om te zien hoe oudere kinderen op zo’n lief babybroertje of babyzusje reageren!

geboortekaartje foto baby en zus

Geboortekaartje met getekend broertje of zusje met baby

Een geboortekaartje met een tekening van twee of meer kindjes is ook onwijs leuk! Er zijn verschillende ontwerpen, waardoor je precies die figuurtjes uit kunt kiezen die op jouw kinderen lijken.

zusje geboortekaartje

broertje geboortekaartje silhouet

zusjes geboortekaartje wiegje

Geboortekaartje met lief zinnetje namens de grote zus of broer

Een zinnetje in het geboortekaartje zetten namens de grote broer of zus is heel schattig. Het hoeft helemaal niet lang te zijn! Wat vind je van dit kaartje?

geboortekaart broertje

Geboortekaartje met het woord ‘zus’ of ‘broer’

Op het geboortekaartje hieronder is het niet te missen dat de pasgeboren baby een oudere broer of zus heeft. Het woord ‘zusje’ staat groot op het kaartje en dat komt lekker enthousiast over.

geboortekaartje zus

geboortekaartje zusje kraft stoer

Geboortekaartje met figuurtjes die grote zus en broer voorstellen

Twee kleine diertjes of figuurtjes kunnen een duidelijke hint geven dat jouw oudste een zusje of broertje erbij heeft. In het volgende voorbeeld zie je drie uiltjes op een tak. Wat zullen je kinderen het leuk vinden zelf ook vertegenwoordigd te zijn op het geboortekaartje!

geboortekaartje broertje uiltjes

hoera een zusje geboortekaartje

Geboortekaartje met letterslinger van ‘zusje’ of ‘broertje’

Letterslingers zijn niet alleen leuk voor in je huis, maar ook voor op een geboortekaartje. Met letters kun je ‘zusje’ of ‘broertje’ vormen en dat maakt je geboortekaartje echt origineel.

letterslinger zus geboorte

Bekijk al onze geboortekaartjes voor een tweede kind.

broertje geboortekaartjes zusje

Lees ook: 5 tips om je peuter voor te bereiden op de baby + boekentips

Foto zusjes via Shutterstock.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*