11 dingen die je mist als je baby geen baby meer is

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Als je tussen de spuugdoekjes zit, met lekkende borsten en wallen tot je kin is het bijna niet voor te stellen dat je deze tijd onwijs gaat missen. Maar het is waar: als je baby groter wordt, denk je opeens nostalgisch terug aan de tijd dat je baby nog een baby was.

11x dit mis je als je baby geen baby meer is

1. Babyvet
Het is zo schattig al die lieve vetrimpels op alle willekeurige plaatsen op de armen, benen en buikje! Zo’n rond bolletje baby dat waarmee je heerlijk kunt knuffelen is het beste wat er is. Nu is dat budababy’tje dat je kind eerst was, is opeens langer en dunner geworden en is duidelijk geen baby meer.
2. Spontane schreeuwtjes van blijdschap
Peuters kunnen heel vrolijk zijn, maar er is niets te vergelijken met die vreugdekreetjes die baby’s slaken. Alsof hun blijdschap zomaar opborrelt en er opeens luid uitkomt. Je wordt er zelf helemaal warm van.
3. Makkelijk reizen
Tuurlijk sleep je ook een heleboel mee als je baby klein is, maar je bent er wel zeker van dat hij of zij niet de hele bus op stelten zet, omdat hij of zij niet stil kan zitten. In een draagdoek of een draagzak kan je zelfs uren met je baby door de bergen wandelen tijdens je vakantie. Zie dat maar met een peuter van drie te doen. Bovendien: reizen met een baby is ook nog goedkoper. Je hoeft nergens extra voor te betalen.
4. Milk-drunk baby’s
De tijd die je doorbrengt met het voeden van je kind, neemt een groot deel van je dag in beslag. Maar het is eigenlijk ook heel bijzonder om zo dicht bij elkaar te zijn, tijd voor elkaar te nemen en een sterke band te laten groeien. En dan heb je nog dat moment aan het eind: dat je baby dik tevreden ‘milk-drunk’ in een soort sluimer raakt. Wat ziet dat er schattig uit!

Lees ook: 16x hilarische foto’s van tevreden baby’s #milkdrunk

5. Middagslaapjes
Als je baby ouder wordt, verdwijnen helaas de middagslaapjes op een gegeven moment ook. Bij de een eerder dan bij de ander, maar wat kan je die rustige tijd enorm missen. Even iets minder aan je hoofd en net wat meer tijd om even iets in het huishouden of voor jezelf te doen.
6. Eenvoudig genieten
Als je een baby krijgt, leer je genieten van de kleine dingen. Van een teentje dat beweegt, van het lopen door je straat met je baby tegen je aan, je ziet opeens dat er een vogel vliegt, terwijl je eerder heel gefocust op andere dingen alles aan je voorbij liet gaan. Nu je baby niet zo klein meer is, geniet je nog steeds, maar heb je veel minder eerste keren. Weet je nog hoe het was toen je baby voor het eerst gras tussen zijn teentjes voelde of de eerste keer de zon ontdekte?
7. Superschattige kleren
Er is niets schattiger dan die minibabykleertjes: mini-rompertjes met roesjes of shirtjes met beertjes erop. Nu je kindje ouder wordt, draagt hij/zij andere kleding: shirts met superhelden erop en stoere stapper om buiten te spelen. Vaarwel schattige babykleertjes.
8. ‘Kraam’bezoek
Zolang je baby nog klein is kan je rekenen op familie en vrienden die zomaar langskomen. Je kleintje is het middelpunt van de belangstelling. En elke week groeit je baby weer. Nu je baby geen baby meer is, nemen die spontane bezoekjes langzaam ook af. Lekker rustig, maar soms toch ook wel een beetje jammer.
9. Lopen met je kinderwagen
Tja, kinderwagen zijn altijd ingewikkelder dan ze lijken en je hebt vast ook wel eens ruzie met de kinderwagen gehad, maar je kwam wel veel buiten en je nam de (gedwongen of ongedwongen) de tijd om rustig te lopen en te genieten van de tijd waarin je loopt. En o zo handig, je baby gaat overal mee waar jij ook bent. Maar loop je met je peuter naar het winkelcentrum, dan ben je hem ineens kwijt, moet je er achteraan rennen of hij/zij heeft er halverwege geen zin meer in. Nou ja, niet altijd natuurlijk :D
10. Het opsnuiven van die lekkere babygeur
Wat kan je genieten van het ruiken aan je baby. Het is zo lekker – verslavend gewoon. Wist je dat babygeur ook letterlijk verslavend is? Het maakt een stofje aan in je hersenen wat hetzelfde is als eten terwijl je honger had.
11. Alle eerste keren
Het eerste lachje, het eerst woordje, de eerste keer buiten, de eerste keer bij overgrootoma… Er zijn zoveel kleine viermomentjes, zoveel verwondering, zoveel om blij van te worden. Dat kan je onwijs missen nu je baby geen baby meer is. Gelukkig blijven er altijd nog meer eerste keren over, maar zo vaak als bij een baby; dat komt nooit meer terug.
Lees ook: Jij bent mijn laatste. Mijn laatste kind dat ik ooit zal krijgen

One comment

  1. 1

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*