Zo organiseer én decoreer je heel eenvoudig een stijlvolle babyborrel

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Moet je tussen het aanschuiven om straks dat felbegeerde plaatsje in de kinderopvang voor je zoontje te bemachtigen en het afwerken van je lijstje “5 tips om je zwangerschapskilo’s vaarwel te zeggen”, door ook dringend beginnen met de organisatie van jouw ongetwijfeld stijlvolle babyborrel, maar kom je hopeloos tijd, inspiratie en knutseltalent tekort om een stijlvolle babyborrel “as seen on Pinterest” te organiseren? Beaublue, een jonge start-up, die drukbezette vrouwen sinds kort helpt om stijlvolle feestjes te organiseren, geeft je enkele niet te missen tips, tricks en weetjes om een stijlvolle babyborrel te organiseren én decoreren.

Stijlvolle babyborrel Part #1.KIES EEN THEMA

Thema’s zijn meer dan ooit hip en trending in babyborrelland. Een eerste keuze die je dan ook het beste maakt voor je verder begint na te denken over de rest van je babyborrel is de volgende: hang je een specifiek thema op aan de babyborrel van je zoon of dochtertje of niet?

Ben je wel fan van het idee om je stijlvolle babyborrel in een specifiek thema te gieten? Wat dacht je van een circusfeestje of een babyborrel in kermisstijl? Of maak je snel klaar voor de lancering van een buitenaards feestje naar de ruimte in 3,2,1!

1.Kiesthema

Je kunt je op de babyborrel van je kleintje natuurlijk ook laten leiden door een leuk personage. Zo is Honingbeertje Hans perfect voor een honingzoete babyborrel, verovert Woudvosje Willy in geen tijd de harten van al je gasten of zorgt Robbie Robot ervoor dat al je gasten de babyborrel van je kleintje nog lang zullen onthouden.

1.Kiesthema2

Stijlvolle babyborrel Part #2. VOLG EEN KLEURENPALET

Ook al kies je niet voor een specifiek thema om je babyborrel aan op te hangen, het is wel enigszins aangeraden om een bepaald kleurenpatroon te volgen door je volledige babyborrel heen. Echte klassiekers zijn natuurlijk de kleuren roze en blauw, maar je kunt natuurlijk ook voor andere kleuren kiezen! Pasteltinten of frisse muntkleuren bijvoorbeeld.

2.Volgkleurpalet

Stijlvolle babyborrel Part #3. ZET DE TOON MET DE UITNODIGINGEN

Heb je de knoop doorgehakt over het thema of het kleurenpalet voor je babyborrel? Dan heb je de perfecte basis om je uiteraard razend creatieve uitnodigingen klaar te maken en uit te sturen! Want met een uitnodiging die al past binnen de volledige stijl van je babyborrel zet je meteen de juiste toon! Het ideale tijdstip om de uitnodigingen voor je babyborrel uit te sturen? Zo’n drie tot zeven weken na de geboorte.

3.Uitnodigingen1

Ben je een DIY’er in hart en nieren? Dan kun je de uitnodigingen voor jouw babyborrel ook van A tot Z helemaal zelf maken! Met deze luieruitnodiging weten je gasten bijvoorbeeld meteen dat er hen een stijlvolle babyborrel te wachten staat!

//nl.pinterest.com/pin/388646642816897950/

Stijlvolle babyborrel Part #4.VERSIER DE FEESTRUIMTE ALS EEN PRO

-Een match made in heaven

Ze worden stilaan onmisbaar in feestland: kleurrijke honeycombs en tassels. Ook bij de versiering van je babyborrel kunnen ze niet ontbreken. Heb je enkel cirkelvormige honeycombs gekocht en wil je toch liever wat verschillende vormen? Geen probleem! Je kunt ze gewoon zelf bijsnijden! Hang ze met een touwtje op aan het plafond met een trosje kleurrijke tassels er onderaan.

5.Versier1

-Doe eens gek met ballonnen

Bezig met de versiering van je babyborrel? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk al een pakje ballonnen bij de hand. Leuk! Met wat extra gekleurd papier, vilt en lint geef je de ballonnen op je feest eens een extra en vooral heel creatieve touch!

//nl.pinterest.com/pin/152629874848348843/

Stijlvolle babyborrel Part #5.LAAT NIEMAND AAN JE FEEST VOORBIJ

Apetrots op je kleine spruit? Groot gelijk! Met een gepersonaliseerde banner aan je gevel laat je iedereen die bij je babyborrel langsloopt weten dat de ooievaar bij jullie is langsgeweest!

Met enkele wegwijzers help je je gasten op een leuke manier op weg door je volledige babyborrel. Zo vinden ze zonder problemen de weg naar de toiletten, de parking, de baby,…

4.Laatniemand1

…en dan vergeten we bijna nog het belangrijkste: de bar ;-)

4.Laatniemand2

Stijlvolle babyborrel Part #6.BUFFETDECO

Buffetten zijn meer dan ooit hip en trendy. Zeker op stijlvolle babyborrels zijn ze niet meer weg te denken. Op een babyborrel wordt namelijk niet vaak meer uitgebreid getafeld, maar worden de gasten meestal verwend met een receptie en een buffettafel vol lekkere hapjes. De buffettafel is -buiten je kleine spruit gerekend- dan ook dé blikvanger van de babyborrel. Daarom enkele tips en tricks voor een vlekkeloze buffettafel.

-Buffetkaarten

Plaats voor elk bordje een buffetkaartje met de naam van het hapje dat erop ligt. Zo zijn je gasten steeds 100% zeker wat ze in hun mond stoppen. Want je voorkomt natuurlijk beter dat je kleine neefje alle verrassingsbroodjes moet beetpakken om een lekker broodje te vinden en dat je oom allergische reacties krijgt van die pindanotencrumble op je cupcakes.

6.Buffet1

-DIY caketopper

Van plan om een dessertbuffet klaar te maken voor de babyborrel van je kleintje? Dan is de taart de blikvanger van je buffet. Je kunt je zelfgebakken taart zelfs nog wat extra in de verf zetten met een leuke caketopper! Deze hippe cake topper maak je makkelijk zelf met twee houten stokjes, een stukje jute koord en enkele rolletjes washi tape.

//nl.pinterest.com/pin/352758583289696655/

-Decoratiewrappers

Wat zeker niet mag ontbreken op een buffet zijn leuke kommetjes, bekers, kaarsjes,… Noem maar op! Met enkele leuke decoratiewrappers eromheen wordt jouw desserttafel alvast de blikvanger van je babyborrel!

6.Buffet3

Stijlvolle babyborrel Part #7.FOOD

Nu nog de lekkernijen! Want zonder lekkere hapjes is een mooi gedecoreerde buffettafel natuurlijk ook maar niets. Je hoeft hiervoor zeker geen groot kooktalent te zijn. Met enkele simpele hapjes in het thema of kleurenpatroon van jouw stijlvolle babyborrel, heb je al een lekker buffet voor je gasten!

-Kermisappels

Wil jij van je babyborrel een charmant kermisfeestje maken? Dan zijn enkele kermisappels het perfecte hapje voor op de buffettafel! Het is heel makkelijk om ze te maken. Je neemt een rode appel, smeert die helemaal in met chocolade, besprenkelt die met kleurrijke snoepjes en werkt af met een houten stokje. Lekker én leuk, dus!

7.Food1

-”Beschuit” met muisjes

Op babyborrels of kraamfeestjes is beschuit met muisjes een heilig huisje. Wil je toch eens iets anders? Dan is deze trendy variant misschien een leuk idee. Vervang de droge beschuiten door soepstengels, smeer het topje van de stengel in met roomboter en dep die in een schaaltje met muisjes.

//nl.pinterest.com/pin/63120832252877347/

-Snacks voor de kids

Papieren zakjes zijn niet alleen erg handig om wat chipjes of popcorn in te steken, de zakjes zelf zijn gewoonweg erg hip! Ze zijn vooral ook ideaal voor de kleine gastjes op je babyborrel. Die kunnen de zakjes makkelijk meenemen naar hun speeltafel. Zo kunnen ze blijven verder spelen en voorkom je dat de buffettafel non-stop omsingeld is ;-)

7.Food3

Stijlvolle babyborrel Part #8.AND DRINKS

-Voor “oud”

Op een echt stijlvolle babyborrel mag/moet/zal ;-) al eens een glaasje bubbels gedronken worden! Met enkele sappige frambozen op een hippe cocktailprikker is het receptiedrankje voor jouw babyborrel helemaal top!

8.Drinks1

-En “jong”

Voor de kleine gastjes op het kraamfeest kun je een drankje maken dat helemaal in het thema of het kleurenpatroon van je feest past. Wil jij de babyborrel van je kleintje helemaal in het roze gieten? Dan passen aardbeiendrankjes perfect bij jouw babyborrel! Besprenkel de randen van de glaasjes met kleurrijke snoepjes. Psst: vergeet ook het rietje niet en werk af met een leuke decosticker.

8.Drinks2

Stijlvolle babyborrel Part #9.BEDANKJES VOOR DE GASTEN

In Vlaanderen is het een traditie om -hoewel bitter weinig mensen het extreem lekker vinden- doopsuiker met de gasten mee naar huis te geven na afloop van het kraamfeest. Je kunt de doopsuiker natuurlijk ook inruilen voor lekkere karamelsnoepjes of zuurtjes. Kortom: je kiest eigenlijk gewoon wat je zelf het lekkerste vindt.

9.Geschenkjes

Je kunt de bedankjes voor de gasten van je babyborrel natuurlijk ook helemaal zelf maken. Stop een Smurfsnoepje in een transparant geschenkzakje en bedank al je gasten dat ze je kleine Smurf zijn komen bezoeken. Ja, bij Beaublue houden we van woordgrapjes ;-)

//nl.pinterest.com/pin/341077371759001008/

Stijlvolle babyborrel Part #10.METER EN PETER IN DE BLOEMETJES

Op het kraamfeest mogen de meter en peter van je kleintje best eens extra in het zonnetje gezet worden. Een gepersonaliseerde badge met hun naam op is hiervoor perfect. Zo weet iedereen op de babyborrel wie de meter of peter van je kleine spruitje is!

10.Meterpeter

Stijlvolle babyborrel Part #11.AMBIANCE OP HET KRAAMFEEST

Hoe breng je ambiance op je babyborrel? Ook al kan de babyborrel met jouw ongeziene charme al niet meer mislukken, wat extra animatie kan nooit kwaad ;-) Wensblaadjes waarop de gasten een leuke boodschap kunnen nalaten zijn heel leuk. Overlevingstips voor jullie als kersverse ouders, lieve wensen voor je pasgeboren kindje of een gokje naar het beroep van je kleintje binnen zoveel jaar? Het zijn maar enkele voorbeelden die je op de wensblaadjes kunt neerschrijven. Plezier gegarandeerd!

11.Ambiance

Om het feest echt helemaal te laten losbarsten kun je ook een wedstrijdje “Geblinddoekt Luiers Verversen” organiseren.

Stijlvolle babyborrel Part #12.STICK IT

Heb je toch het gevoel dat je babyborrel nog wat pit mist? Met enkele handige decostickers of flesetiketten geef je nog snel die extra touch aan het allereerste feest van je kleintje!

12.Stickit

Voilà: met deze tips, tricks en ideetjes kan je kraamfeest toch bijna niet meer mislukken! ;) Meer tips om een stijlvolle babyborrel te organiseren en te decoreren lees je in de babyborrelrubriek van Beaublue’s online magazine.

Beaublue zorgt natuurlijk voor meer dan feestinspiratie alleen. Bij Beaublue maken we personaliseerbare feestboxen met alle nodige partyingrediënten die je nodig hebt om een leuk feest te organiseren en te decoreren. Van uitnodigingen tot handige placemats, kleurrijke tassels en nog zoveel meer. Dit allemaal in eenzelfde design en kleurenpatroon. Met andere woorden: Pinterest in real life.

anaisGastblog door Anaïs Allemeersch van Beaublue

Anaïs (23). Taalvirtuoos, fulltime pinner en geboeid door alles wat met taal en fotografie te maken heeft. In het online magazine van Beaublue help ik je verder op weg met niet te missen tips, tricks en inspiratie om van alle gebeurtenissen die moeten/kunnen/willen ;-) gevierd worden in het leven een succes te maken.

Alle foto’s (buiten die van Pinterest) zijn van Beaublue.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*