Vrouw negeert medisch advies en pleegt geen abortus

baby

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Katy Evans (35) was nog maar 16 weken zwanger toen haar vliezen opeens braken. Ze kreeg van de dokters te horen dat er vruchtwater uit haar baarmoeder lekte en dat haar kindje maar 1% overlevingskans had. Omdat er een kans op een serieuze infectie was, adviseerden artsen haar om abortus te laten plegen. Katy en haar man weigerden echter!

Ze was gewoon wat vakantiepapieren aan ’t printen (want haar man, dochter Amber en zijzelf zouden de volgende dag naar Frankrijk op vakantie gaan), toen ze haar water voelde breken. Ze racede naar het ziekenhuis waar ze de verschrikkelijke diagnose kreeg. Uit een scan bleek dat er bijna geen vruchtwater meer in haar baarmoeder zat.

Katy werd opgenomen in het ziekenhuis. Maar ze bleef hoopvol: “Ik ben een positief persoon en ik weigerde om deze zwangerschap op te geven totdat we precies wisten wat er was.” Op internet gaat ze op onderzoek uit en sluit ze zich aan bij allerlei Facebookgroepen. Ze ontdekt dat er een hogere overlevingskans is dan haar wordt verteld. Het geeft haar hoop.

Na twee dagen wordt ze ontslagen uit het ziekenhuis en thuis wachten ze het ergste af. Maar er gebeurt niets! Na twee weken gaan Katy en haar man terug naar het ziekenhuis en blijkt er iets onmogelijks te zijn gebeurd. Nadat het lek dicht was gegaan, was het vruchtwater vanzelf weer aangevuld tot de normale waarde! De dokters vertelden dat ze nog nooit zoiets hadden gezien. Ze vertellen haar dat er nog steeds een grote kans is dat het misgaat. Katy: “Het is bizar om te beseffen hoe hard je wil vechten voor dat kindje dat in je leeft. Ik wilde dat mijn kind het zou halen.”

Elke week die ze verder komt in haar zwangerschap, voelt als een mijlpaal. Ze is vastberaden de 24 weken te halen. Uiteindelijk is Katy 34 weken zwanger als haar vliezen weer breken. Zoontje Leo wordt geboren! Hij brengt de eerste 24 uur door in de couveuse maar mag na vijf dagen naar huis. Inmiddels is Leo acht maanden en gaat het hartstikke goed met ‘m! Katy: ”We voelen ons ontzettend gezegend. Het is nu iets meer dan een jaar geleden dat ik in het ziekenhuisbed lag te wachten op een miskraam. We zijn zo dankbaar voor onze kleine jongen!”

Bron: Dailymail

> Dit filmpje is een MUST-SEE: zo’n prachtig geboortefilmpje heb je nog nooit gezien!
> Dit zijn de populairste babynamen van 2014 – tot nu toe.
> Fotoserie: vrouw bevalt voor de deur van het ziekenhuis.
> Bizar: prematuur kindje werd gered door een schaar.
> Wonderbaby ondergaat meteen na geboorte operate en overleeft.

9 Comments

 1. 1
 2. 2

  Ik heb hetzelfde meegemaakt. Bij ons was het advies ook om het af te breken. Ik verloor het vruchtwater de hele zwangerschap. Onze dochter is inmiddels 2 jaar!

  • 3

   Hoi Marieke,
   Wat fijn dat je dochter inmiddels 2 is! Heb je misschien tips voor wat te doen bij een scheur of gebroken vliezen? Bedrust en veel drinken? Lees over mensen die wondertjes in hun armen hebben gekregen maar nergens hoe ze de periode tot levensvatbaarheid hebben overbrugd..
   Ik ben morgen 17 weken zwanger. De baby groeit verder goed.. maar heeft sinds een week geen vruchtwater. Its up to God of moeder natuur..

 3. 4

  Fijn om te horen dat het toch goed kan gaan. Mijn zoontje is helaas met 15 weken te vroeg geboren na het breken van mij vliezen. Hoop dit niet weer mee te hoeven maken.

 4. 5

  Wat fijn dat het toch is goed gekomen. Zo zie je maar dat de wonderen de wereld niet uit zijn en dat de dokters ook niet alles (kunnen) weten. Veel geluk met jullie prachtige zoon en geniet elke dag..

 5. 6

  Wat een geluk dat ze niet naar de docter’s heefd geluisterd.en naar haar moederinstingt heefd geluisterd :) ik ben heeel blij voor haar en haar gezin . Ik wens julli nog heelveel sucsess samen:)

 6. 7

  Prachtig verhaal, er bestaat echt iets meer tussen hemel en aarde, zoiets heet geluk❤️
  17 jaar geleden was ik zwanger van n 2-ëige tweeling, bij week 14 brak het vruchtwater van 1 vd baby’s.
  Ook wij kregen 1% kans dat de baby zou overleven, de andere baby was ok.
  Ik nestelde mij vol spanning en onzekerheid op de bank.
  spannende tijd brak aan, beide baby’s groeide goed, iedere week n echo om te kijken hoe het ging.
  houd maar rekening dat de baby overlijd, tijdens de zwangerschap, of vlak na de bevalling.
  Bij een grote echo op 28 weken werd dit ons nogmaals bevestigd.
  tijdens deze echo kwam er n ontsteking bij de open vruchtzak, en ’s avonds moest ik bevallen.
  De kinderen zijn die nacht geboren, de baby van de 1% werd in de couveuse gelegd op een trillend matje, zij ontving 100% zuurstof om te overleven.
  de andere, onze zoon werd met de helicopter overgebracht van Rdam naar Gent. hij was de beste vd 2 en kon vervoerd worden(dit ivm bezuinigingen)
  2 dagen later kregen we het bericht dat Chris een hersenbloeding had gekregen en deze niet zou overleven.
  Onze dochter (1%) vocht voor haar leven op haar zuurstofmatje op de Neonatologie Rdam.
  Chris heeft het niet gehaald en hebben wij met pijn ons hart, door laten gaan….
  Sabine onze dochter, kwam na 11 weken vechten in haar couveuse, naar huis,
  Zij is nu met haar 16 jaar n wonderkind, een mooie meid, met een beperking aan haar heup en bovenbeen (dit kwam door haar tekort aan vruchtwater tijdens zwangerschap) maar verder mankeert zij gelukkig niets aan haar hoofd of de rest.
  Wij geloven altijd dat Chris haar broertje, erbij in is gekropen en haar de kracht heeft gegeven om door te gaan.
  Ik ben blij dat ik altijd in mijn gevoel heb geloofd dat het goed zou komen met onze dochter van 1%, dat het allemaal anders liep met Chris, hadden wij nooit verwacht en ook nooit rekening mee gehouden.
  Zo zie je maar, vecht voor je kind, al heb je maar 1%!!
  Veel geluk met jullie zoon Leo!
  Jacqueline en Aad van Kampen
  Zeewolde

 7. 8

  Ik had ook vanaf 16 weken gebroken vliezen en bijna geen vruchtwater, mijn zoontje is met 28 weken geboren en nu inmiddels bijna 3, ook voor de keuze gestaan om zwangerschap af te breken, maar geen haar op mijn hoofd die dat aan dacht. Je ziet maar, wonderen zijn de wereld nog niet uit. Vertrouw op je eigen instinkt.

 8. 9

  Heeft er iemand tips voor wat te doen bij een scheur of gebroken vliezen? Bedrust en veel drinken? Lees me rot over mensen die wondertjes in hun armen hebben gekregen maar nergens hoe ze de periode tot levensvatbaarheid hebben overbrugd..
  Ik ben morgen 17 weken zwanger. De baby groeit verder goed.. maar heeft sinds een week geen vruchtwater. Its up to God of moeder natuur..

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*