Verloskundigenpraktijk De Lekbrug

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Vandaag in ‘Verloskundigenpraktijk in het zonnetje’: De Lekbrug. In dit artikel vertellen ze onder andere over het recordaantal kinderen uit 1 gezin wat ze ter wereld mochten brengen, en we verzamelden wat mooie berichtjes die de praktijk ontving: “Ik ben echt van jullie gaan houden!”

podiumwegVerloskundigenpraktijk De Lekbrug is rond 1996 ontstaan na vorming van een team van verloskundigen binnen gemeenten rond de Lekbrug. Er werken nu 10 verloskundigen (verdeeld over Team Zuid en Team Noord), 3 praktijkassistentes en een praktijkcoördinator. Per jaar brengen ze zo’n 1000 baby’s ter wereld! Je merkt dat iedereen gepassioneerd is over haar (of zijn) werk. Elke uit Team Zuid: “Het blijft ’t mooiste wat er is: al mijn kennis, ervaring en liefde te mogen inzetten zodat een nieuw mensje veilig geboren kan worden.”

Een groot hart

goviUit liefde voor het liefste: dat is de slogan van De Lekbrug, en de letters van hun naam staan voor wat zij willen uitdragen: “Door onze liefde voor de verloskunde te combineren met ervaring en kennis, begeleiden wij jullie op een respectvolle en unieke manier tijdens zwangerschap, geboorte en kraamtijd.” De reacties die moeders achtergelaten op de Facebookpagina van de praktijk spreken voor zich. Zo schrijft Esther: “Lieve Govi (uit Team Noord, zie hiernaast, red.), bedankt dat je er voor mij was en mij er doorheen gesleept hebt. Wat vind ik het wennen en een gemis dat mijn dikke buik weg is en ik geen reden meer heb om even te komen buurten. Ik ga jou en de rest van het team missen, het is een bijzondere en mooie tijd geweest! Jullie zijn een topteam met een groot hart voor zwangeren en hun kleintjes!”

Magisch gevoel

Team Noord is werkzaam in Nieuwegein, Utrecht en Leidsche Rijn, en Team Zuid in IJsselstein, Vianen en Benschop en omstreken. Ze zijn er trots op dat ze een uitgebreid zorgaanbod en ruime ervaring in echoscopie en voorlichting hebben, zo vertelt Connie, de praktijkcoördinator. “We begeleiden bevallingen zowel thuis als in het ziekenhuis of geboortecentrum, waarbij we ieders wensen zoveel mogelijk centraal stellen. Omdat we weten hoe speciaal, spannend en bijzonder het krijgen van een kindje voor iedereen is, is het een voorrecht voor ons om de mensen daarbij te adviseren en ondersteunen.” Aucke, de enige man uit ’t team, vertelt: “Het is geweldig om het hele proces, van de eerste echo tot aan de bevalling, te volgen. Ik vind het het mooiste beroep dat er is. Nog steeds is er bij elke geboorte dat magische gevoel.”

kaartjeRecord

Natuurlijk is elke bevalling bijzonder, maar er is iets wat eruitspringt. Connie: “Het bijzonderste wat we hebben meegemaakt? Binnen de praktijk hebben wij uit één gezin alle 10 de kinderen onder begeleiding van de Lekbrug op de wereld gezet!” Dat moet vast een record zijn! De schrijfster van het kaartje hiernaast kwam ook bij elke zwangerschap terug naar de Lekbrug. Na de laatste geboorte schreef ze dit mooie berichtje.

Hormonen?

Een tip die de verloskundigen mee willen geven aan alle zwangere vrouwen: “Blijf laagdrempelig bellen en overleggen. Je kunt alles opzoeken op internet, maar persoonlijke benadering en uitleg blijft het beste!” Dat deze werkwijze bevalt, blijkt uit Ilse’s berichtje: “Bedankt Govi, voor de geweldige begeleiding van onze bevalling. Het was een groot cadeau dat je erbij kon zijn, nadat je ons al voor een groot deel tijdens de zwangerschap begeleid had en mij tijdens mijn twijfels over cholestase toch zoveel vertrouwen gaf dat we het samen tot een mooie ervaring zouden maken. Ik ben je daar intens dankbaar voor. (…). En natuurlijk bedankt voor alle andere collega’s die ik hier geheel onterecht niet allemaal noem. Ik heb ontzettend bewondering voor iedereen in jullie vak, maar van jullie ben ik echt gaan houden! (of zijn dit mijn hormonen die nu aan het praten zijn?)”

Team Noord Team Zuid (1)

De andere blogs uit deze serie lees je hier. En bekijk ook deze leuke blog waarin een moeder haar eenlingzwangerschap met een tweelingzwangerschap vergelijkt.

3 Comments

  1. 1

    Echt helemaal terecht dat de verloskundigen van de Lekbrug in het zonnetje gezet worden. Ik was bij mijn eerste zwangerschap alleen en dankzij hen kijk ik ondanks alles terug op een goede zwangerschap en fijne bevalling en kraamtijd. Ze hebben me door dik en dun gesteund. Ook bij de 2e alleen maar lof. En dus niet raar dat ik nu ook bij mijn 3e zwangerschap naar de Lekbrug ga.

  2. 2

    Ben het zoooooo eens met de reacties in dit artikel. Het is bijna jammer dat mijn mooie gezin compleet is, want zwanger zijn bij de lekbrug is een feestje!

  3. 3

    Terecht dat jullie zo in het zonnetje gezet worden! De lekbrug bestaat uit een geweldig team. Ons gezin is nog wel aan uitbreiding toe :) dus tegen die tijd melden wij ons weer bij jullie. jullie zijn stuk voor stuk toppertjes !

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*