Verloskundigenpraktijk in het zonnetje: De Toekomst

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

‘De Toekomst’: wat een mooie naam voor een verloskundigenpraktijk. Na ons oproepje op Facebook werd deze praktijk door heel veel vrouwen die hier goede ervaringen hadden, getipt. In De Toekomst in Geldermalsen werkt een team van drie verloskundigen hard om betrokken en deskundige begeleiding te bieden aan zwangere vrouwen. Verloskundige Margretha: “Ik vind het fijn mensen te mogen begeleiden in die bijzondere periode in hun leven!” Lees hieronder wat Margretha meemaakte toen ze precies 16 jaar als verloskundige werkte.

photo1Spoedvragen of niet

De foto’s van het team tussen de bloesems spreken boekdelen: deze praktijk bevindt zich in de Betuwe. Op De Toekomst werken de verloskundigen Margretha, Ellen en Liesbeth. “Met een team van drie verloskundigen die al jaren samenwerken bieden wij continuïteit in onze zorg, óók tijdens vakanties en ziektes. Altijd met ons kleine, vaste en vertrouwde team: omdat we weten hoe belangrijk dit persoonlijke contact is voor een cliënte en haar partner,” vertelt Margretha. En wat een service: “Cliënten moeten álles aan hun verloskundige vragen. Het is soms moeilijk in te schatten of iets spoed of ernstig is. Stel je vraag gewoon. Daarom hebben wij geen telefonisch spreekuur of een bandje: bij ons krijg je zeven dagen per week/24 uur per dag direct iemand aan de lijn als je belt!”

Onweerswolk

binnen toekomst350 zwangeren: zoveel vrouwen begeleidt het team jaarlijks. De verloskundigen vertellen over hun belevenissen op hun leuke Facebookpagina. Op 24 juni schreven ze bijvoorbeeld: ” Speedbevalling! Het doel was om erbij te zijn en ja hoor! 11 minuten voor de geboorte op de stoep. Spullen klaarzetten en een prachtig mannetje wordt geboren. Supermama!!” ‘Geloof in jezelf, geloof in elkaar, geloof in je baby. Heb vertrouwen!’ Deze tip geven de verloskundigen zwangere vrouwen mee. Daarnaast zijn ze ook heel eerlijk en realistisch. Zo plaatsten ze op hun website een artikel over de roze wolk die soms een grijze wolk of zelfs een onweerswolk kan zijn. Een aanrader om te lezen!

Babymassage

10338305_643715105716970_1686224212073169961_nDe praktijk heeft sinds kort een pretechobureau (‘Kijk op de Toekomst’) en organiseert verschillende activiteiten: “Wij organiseren bevallingsavonden samen met een lactatiekundige, kraamzorg en een bekkenfysiotherapeut. En verder ook mamaconsulten (groepsnacontroles) en babymassage.” Hierover schreef Edith van Allerzorg Kraamzorg: “Vanmorgen is er weer mamaconsult geweest bij de verloskundigenpraktijk de Toekomst. Het was weer een enorm succes!! Gezellig al je ervaringen delen met andere pasbevallen moeders, vragen stellen aan onze lactatiekundige, je eigen verloskundige weer spreken en als laatste genieten jij en je kindje van de babymassage!”

Clichés

10532547_752379038159415_3588941741894922056_n16 juli 2014 was een bijzondere dag voor Margretha. Op Facebook schreef ze bij deze foto: “Een prachtig begin van een bijzondere dag! Vandaag werk ik 16 jaar als verloskundige. Al 16 jaar begeleid ik zwangeren en hun partners in de gemeenten Geldermalsen en Neerijen. En deze dag begon met de geboorte van deze prachtige dochter…welkom mooie meid!!” Het blijft toch een bijzonder beroep, hè? Is er iets wat eruit is gesprogen de afgelopen jaren? Margretha: “Er zijn al ontelbaar veel baby’s binnen onze praktijk geboren. Geen idee hoeveel, maar diegene die morgen geboren gaat worden blijft net zo uniek als de eerste! Iedere geboorte, ieder nieuw leven is zo bijzonder. In een beroep als verloskundige blijken alle clichés waar te zijn ;-)”

Wat De Toekomst brengt

1941304_749438911786761_352887267331094388_oDe begeleiding van Margretha, Ellen en Liesbeth levert tevreden mama’s op: we zetten afsluitend nog twee mooie reacties onder elkaar: Margreet schreef: “Bedankt Ellen, dat je gisteren bij de bevalling van onze zoon wilde zijn. Het heeft ondanks dat het een ziekenhuisbevallng was, toch een mooie periode afgemaakt van begeleiding van jullie in de zwangerschap tot bevalling. Top!” En Nicole schreef: “Het is alweer een maand geleden dat Noah geboren werd. Bij deze wil ik jullie ontzettend bedanken. Liesbeth, bedankt dat je er die maandagmorgen 3 februari was, het ging ineens zo snel,maar met mooi resultaat :) Veel succes en geluk met alles wat ‘de Toekomst’ brengt.”

Lees al onze blogs over verloskundigenpraktijken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*