Verloskundigenpraktijk in het zonnetje: Het Geboorte-Atelier

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Ergens in het grensgebied tussen Almere Stad en Almere Buiten ligt verloskundigenpraktijk Het Geboorte-Atelier. Angélique Kooij begon deze praktijk 9 jaar geleden. Inmiddels werken er drie verloskundigen in de praktijk en zijn er al rond de 4000 baby’s geboren. Eén van die baby’s is zelfs in de hal van een flatgebouw ter wereld gekomen!

Angélique: “Negen jaar geleden begon ik met het Geboorte Atelier, omdat er in Almere nog helemaal geen keuze was tussen verloskundigenpraktijken. Op dat moment kon je ook niet thuis bevallen omdat er te weinig verloskundigen waren. Nadat ik de praktijk heb opgestart, is de thuisbevalling weer terug gekomen. Samen met mijn collega’s Samantha en Mieke begeleid ik jaarlijks rond de 500 zwangeren.” Een van hen was Alifa: “Jullie zijn allemaal zo betrokken geweest. Goed advies en altijd bereikbaar, het maakt niet uit welk tijdstip….. Zo mooi om meegemaakt te hebben. Mede dankzij jullie heb ik een hele fijne zwangerschap gehad.”

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAGroot nieuws

Het Geboorte-Atelier heeft ook een eigen Facebookpagina, waarop verschillende zwangeren hun positieve ervaringen met de praktijk delen.  Zo schrijft Loes: “Bedankt voor de geweldige begeleiding afgelopen maanden! De bevalling was een superervaring zo thuis, zo anders dan bij de twee eerdere kinderen. Een mooie afsluiter zo :-)” Angélique: “We hebben een hele actieve pagina waarop we alle mensen op de hoogte houden van weetjes, belangrijke informatie en wat er gebeurt op de praktijk.” Onlangs deelden ze het bijzondere nieuws dat een van de verloskundigen, Samantha, zwanger is van haar derde kindje!

Bevalling in de hal

Angélique: “Wat wij iedere keer weer heel bijzonder vinden, is dat je meegroeit met je cliënten. Laatst hadden we de eer een cliënt te mogen begeleiden die haar vierde kindje in onze praktijk zou krijgen. Het is zó bijzonder dat je langzaamaan het gezin ziet groeien en ontwikkelen en dat je daar deel van uit mag maken. Tuurlijk zijn er ook bijzondere verhalen van een bevalling in de hal van een flatgebouw en een kindje dat in de auto is geboren onderweg naar het ziekenhuis.”

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAErvaringen

De verloskundigen van Het Geboorte-Atelier zijn er trots op dat ze van nul cliënten naar een bloeiende praktijk zijn gegroeid. Inmiddels zijn ze een begrip geworden in Almere. Wat ze nog willen bereiken? Angélique: “We streven ernaar dé verloskundigenpraktijk van Almere te zijn waarbij cliënten weten dat ze welkom en veilig zijn en wij ze goed begeleiden in deze hele spannende periode.” Op de site van de praktijk lezen we een mooi verhaal van Melissa, die erg tevreden is met Het Geboorte-Atelier: “Ondanks dat ik vanwege HELLP overgenomen was door de gynaecoloog, hebben jullie altijd voor mij klaargestaan. In het bijzonder willen wij Angélique onwijs bedanken. Ondanks de medische indicatie heeft zij ons bijgestaan tijdens mijn bevalling. Haar manier van zorgen en begeleiden voelde als een warme deken. Dankzij jou kijken wij met een goed gevoel terug op een loodzware bevalling! Ons gezin is compleet, dank jullie wel voor alles wat jullie voor ons betekent hebben, we zullen jullie niet vergeten!”

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERATijd nemen

Angélique: “Wij hebben sinds kort een echoscopiste die de echo’s voor ons maakt, zodat mensen hiervoor niet meer naar het ziekenhuis moeten. Verder hebben we een eigen app waarop mensen kunnen zien wat er op dat moment gebeurd in hun zwangerschap (www.mijn-verloskundigen.nl geboorte-atelier). Onze tips: Vraag sowieso aan je verloskundige welke zwangerschapcursus verstandig is om te doen en laat je goed door je haar of hem voorbereiden op de borstvoedingsperiode, als je daarvoor kiest. En aankomend ouders: probeer af en toe even de tijd samen te nemen om erbij stil te staan dat er een kindje aan komt. Het leven gaat tegenwoordig zo snel, de dagen vliegen voorbij. Voor je het weet zijn de negen maanden voorbij. Ga nog even lekker samen weg, doe een fotoshoot of ga samen naar de zwangerschapscursus.”

De andere praktijken die we in het zonnetje zetten, vind je hier. En check dit filmpje: ‘Nog nooit zag ik een baby zó duidelijk bewegen in de buik!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*