Hot! Vaderschap maakt onze mannen woestaantrekkelijk

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Hoe ze naar de baby kijken, hoe ze met je peuter spelen… Het ziet er zóó aantrekkelijk uit! Babyblog deed samen met Hippe Geboortekaartjes onderzoek naar hoe jonge moeders over hun partner dachten en kwam tot de opmerkelijke ontdekking dat mannen in Flevoland veel verzorgender zijn dan de mannen in de rest van het land.

96% van de jonge moeders is trots op haar man als vader

trots op man als vader

Nederlandse jonge moeders zijn trots op hun partner. “Het is de liefde van mijn leven. De beste vader die ik ken. Mijn rots in de branding. Mijn alles!!” vertelt een van de vrouwen uit het onderzoek. Of, zoals een andere mama zegt: Hij is gewoon een top-papa.” Slechts 4% van de jonge moeders geeft aan niet trots te zijn op haar man als vader.

Vaderschap maakt mannen aantrekkelijkervaders aantrekkelijk

Een leuk weetje voor papa’s: vaderschap maakt je erg aantrekkelijk. 60% van de vrouwen vertelt dat ze haar man véél aantrekkelijker is gaan vinden door het vaderschap! Tegenover 6% die vindt dat hun man niet aantrekkelijker is geworden. “Het is onwijs prachtig om te zien hoe goed hij voor haar zorgt en geniet. Hij heeft mij op alle fronten doen verbazen en doen veranderen. Zeer positief! En ik kan hier alleen maar van genieten en verliefd op zijn,” vertelde een mama uit Friesland ons.

Verzorgende kant van partner verrast moederverbaasd over vaderschap

Voor je moeder wordt, heb je er nog geen idee van: je kunt je niet goed voorstellen hoe jijzelf en je partner als ouder zullen zijn. Er komen opeens eigenschappen naar voren, waarvan je niet wist dat jij of je partner het in zich had. 63% van de jonge moeders gaf aan dat de verzorgende kant van hun partner hen het meest verrast had nadat ze een kind hadden gekregen. Daarop volgt de verrassing dat hun man na de bevalling gevoeliger (44%) was geworden, meer huishoudelijk (28%) en meer thuis was (16%).

15,4% van de jonge moeders geeft aan dat haar man 0% tot 20% van de verzorging op zich neemt. Dit heeft vaak te maken met de rol van de man als kostwinner. “Hij is vaak druk met werken. Aangezien ik niet werk, is het beter als ik de verzorging doe, zodat hij uitgerust naar zijn werk toe kan,” vertelt een moeder.

Mannen uit Flevoland zijn het meest verzorgend

Woon je in Flevoland? Dan heb je geluk! De mannen steken met kop en schouders boven de andere mannen uit als het gaat om het op zich nemen van verzorgende taken. 1/3 van de mannen neemt meer dan 60% van de verzorging van de kinderen op zich! Van de andere Nederlandse mannen weet maar 4,6% dit voor elkaar te boksen. “Hij is een geweldige vader; soms ook wat onzeker, maar hij staat altijd voor ons klaar,” vertelt een moeder uit Flevoland. “Ik kan me geen betere vader wensen voor mijn kinderen,” vertelt een andere vrouw.

Kleren maken de man, stofzuigen niet

Ondanks dat meer dan een kwart van de vrouwen aangeeft positief verrast te zijn over het aandeel dat hun man op zich neemt in het huishouden nadat hij vader is geworden, houdt dit geen verband met de aantrekkelijkheid van de man. In Zeeland stofzuigt 70% van de mannen en ze doen boodschappen, maar toch zeggen de Zeeuwse vrouwen in vergelijking met de rest van Nederland het vaakst (17%) dat ze hun man niet aantrekkelijker zijn gaan vinden. Of zou het komen doordat in Zeeland, in vergelijking met de rest van Nederland, de meeste mannen wonen die ‘s nachts nooit opstaan als de kinderen wakker worden?

Mannen uit Midden-Nederland staan ‘s nachts het vaakst op voor de kinderenkomt je man uit bed

Zuid-Hollandse mannen staan het vaakst op als de kinderen wakker worden. 57,2% van de mannen staat altijd op, op de hielen gevolgd door mannen uit Utrecht, (57,1%), Overijssel (56,3%) en Gelderland (54,2%). Lekker voor de mamma’s dus! Maar zoveel geluk hebben de mama’s in Zeeland, Drenthe en Friesland niet: 27,6% van de mannen in Zeeland, 23,1% van de mannen in Drenthe en 17,4 % van de mannen uit Friesland komt nooit uit bed als de kinderen ‘s nachts wakker worden.

Zelfgemaakte Vadersdagcadeautjes nog steeds favorietwat doen op vaderdag

Ondanks alle leuke cadeautjes die je op internet kunt vinden wordt Vaderdag nog steeds gevierd met zelfgemaakte cadeautjes. 76% van jonge moeders viert Vaderdag door een eigengemaakt cadeautje of kaart te geven. Bijna de helft van de vrouwen (45%) geeft samen met de kinderen haar man ook een ontbijtje op bed. Voor ⅓ van de vrouwen hoort een uitje naar familie of een leuke activiteit doen als gezin ook bij Vaderdag.

Vaderdag voor 10 tot 20 euro

Moet Vaderdag duur zijn? Volgens de jonge moeders niet. De meeste vrouwen (41%) geven tussen de €10,- tot €20,- uit. Eenzelfde deel vind dat het wel wat meer mag kosten: 34% geeft tussen de €20,- en €50,- euro uit en 5% maakt het extra chique met meer dan €50,-. De andere 20% van de vrouwen houdt het liever simpel met een leuke dag wat niet veel geld kost.uitgaven vaderdag

Bekijk de hele infographic via Hippe Geboortekaartjes.

Lees ook: Prachtig filmpje: mannen horen dat ze vader worden

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*