Hoogzwangere weervrouw rekent af met haters

SONY DSC

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Ongelooflijk maar waar: de Amerikaanse weervrouw Katie Fehlinger krijgt een berg kritiek over zich heen sinds ze hoogzwanger (van een tweeling) op tv komt. Op Twitter en Facebook verschijnen hatelijke commentaren als ‘you are disgusting’ en ‘je lijkt op een worst’. Vorige week was ze het zat en zette ze een bericht op Facebook waarin ze afrekent met de haters. Dat bericht heeft inmiddels al meer dan 86.000 likes.

“Ik moet het echt even kwijt,” zo schrijft Katie in het bericht. “Door mijn werk ben ik een makkelijk doelwit voor kritiek. Ik begrijp dat en meestal negeer ik het gewoon. Maar nadat iemand me een presenterende worst noemde en iemand anders schreef ‘Stop met je buik zo uit te steken als je op het scherm verschijnt, het is walgelijk,’ voelde ik dat ik een grens moest trekken en voor mezelf op moest komen.”

weervrouw katie

“Natuurlijk heeft iedereen recht op een eigen mening, maar goede manieren zijn ook belangrijk. Ik zal mezelf nooit veranderen voor jullie, maar dit is erg omdat het hatelijk commentaar is naar alle (aanstaande) moeders. Ik heb een boodschap voor hen: je bent mooi. Zwangere vrouwen doorstaan de meest oncomfortabele symptomen om een kind op de wereld te zetten, en dat is bijzonder. Alleen daarom al zouden deze vrouwen moeten geprezen worden.”

“Het kan me niet schelen hoe ‘verschrikkelijk’ of ‘ongepast’  ik er volgens iemand uitzie. Ik kom graag 20 kilo aan en heb graag helse nachten als dat betekent dat ik straks een gezonde meisjestweeling op de wereld zal zetten. Ik wil dat mijn kindjes de best mogelijke start in het leven krijgen. En dat betekent hopelijk dat ‘mijn buik die bijna lijkt te ontploffen’ ook de komende weken nog zal groeien. Gezwollen voeten, striemen, misselijkheid, wallen en die extra’s kilo’s zijn gewoon tekenen van het komende moederschap. En voor diegenen die dit ‘walgelijk’ vinden: vergeet niet dat een vrouw hetzelfde heeft doorgemaakt om JOU op de wereld te zetten.”

“Laten we ondertussen denken aan de goede raad van onze moeder: indien je niet leuks te zeggen hebt, zeg dan helemaal niets.”

zwangere weervrouw

Bekijk ook: waarom is er zoveel ophef over deze foto van een keizersnee?

weervrouw bump

Lees ook: de grappigste dingen die bevallende vrouwen hebben geroepen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*