Tips! De draagzak is onmisbaar in je baby-uitzet

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Tijdens mijn eerste zwangerschap verslond ik blogs en vlogs met titels als ‘Mijn favoriete babyproducten in de eerste twee maanden‘ en ‘Dit hoeft er níet op je babyuitzet-lijst‘. Je hebt als aankomend moeder tenslotte géén idee wat je nou allemaal per se wel en absoluut niet in huis moet halen. Maar… één ding mag volgens mij sowieso niet ontbreken op je uitzetlijst: de draagzak.

Waarom een draagzak?

In mijn huis vind je -naast een heeeleboel andere babyspullen- zowel een kinderwagen als een draagzak. Ik vind het ideaal om beide opties paraat te hebben, zo kun je voor elke situatie kiezen wat het beste uitkomt. Waar ik in dit artikel trouwens ‘draagzak’ schrijf, kan ook prima ‘draagdoek’ staan – je moet voor jezelf ontdekken wat fijn is, maar dát dragen fijn is, staat voor mij buiten kijf. Heerlijk je baby dicht tegen je aan, superhandig als je je handen vrij wilt hebben en, misschien nog wel het allerbelangrijkst, baby’s vinden het heerlijk om dicht tegen het warme lijf van hun mama of papa te zitten.

Tips als je een draagzak gaat kopen

Ik zet hieronder een paar tips op een rijtje die je mee kunt nemen als je een draagzak wilt gaan kopen.

  • Wacht met kopen tot je kindje geboren is

Pas als je kindje er is, weet je hoe hij of zij is, en waar jij, je baby en je partner behoefte aan hebben. Je hebt een veel duidelijker beeld waar je de draagzak voor wilt gebruiken, wanneer je ‘m echt nodig hebt. Én na de bevalling heb je ook veel meer ruimte in je hoofd om over zo’n grote uitgave na te denken.

  • Ga op zoek naar ervaringen van andere mama’s

Lees erover op internet, ondervraag vriendinnen en collega’s met baby’s en word lid van Facebookgroepen over dragen. Zo krijg je informatie van allerlei kanten en kun je je eigen mening vormen over wat jij belangrijk vindt.

  • Doe veldonderzoek en ervaar zelf

Boek een draagconsult, doe de draagzak van je schoonzus om en ga langs bij een babywinkel om draagzakken uit te proberen, liefst met baby. Zo kun je bij verschillende winkels bijvoorbeeld de Stokke® MyCarrier™ proberen. Dit is een hele mooie ergonomisch ontworpen draagzak die ook nog eens verstelbaar is. Die verstelbaarheid zorgt voor een perfecte pasvorm voor jou en je baby. Verder is de draagzak erkend als een draagzak met een gezonde ondersteuning van de heupen, door het Internationale Instituut voor Heup Dysplasie.

  • Bedenk wat je belangrijk vindt

Nadat je alle bovenstaande hebt gedaan, is het tijd om de balans op te maken, en te bedenken wat je belangrijk vindt aan een draagzak. Hoe lang wil je met de draagzak doen – moet ‘ie het tot de peutertijd volhouden of zul je ‘m vooral gebruiken als je kindje een baby is? Welk budget heb je? En waarvoor wil je de draagzak gebruiken? Alleen in huis, of vooral voor wandelingen? Welke kleur wil je? En als je dan voor roze gaat, bedenk dan ook of je de draagzak ook voor een volgend kindje zou willen gebruiken (en of je het dan een probleem vindt om een eventueel jongetje in een roze draagzak te dragen :))

Ik hoop dat je wat had aan deze tips, en ik wens je heel veel plezier met dragen. Het is heerlijk!

Dit artikel is een leuke samenwerking met Stokke®.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*