Een supereasy en gezond ontbijt: het recept voor bananenpannenkoekjes

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Ideaal voor drukke mama’s: een lekker en gezond ontbijtje dat in een handomdraai gemaakt is. Deze bananenpannenkoekjes bevatten geen suiker, geen zout en geen (tarwe)meel, en smaken superlekker!

Pannenkoek ei banaanDe ingrediënten:

Ok, je gaat het niet geloven, maar dit is alles wat je nodig hebt:

  • 1 (rijpe) banaan (hoe rijper, hoe zoeter)
  • 1 ei

Prak de banaan, klop het ei los en meng dit met elkaar. Wat ik zelf altijd doe: ik mix dit in een maatbeker. Zo kan ik makkelijk 3 kleine pannenkoekjes in de koekenpan schenken. Tip: probeer niet 1 grote pannenkoek te maken, die zal namelijk uit elkaar vallen. Per ei bak je ongeveer 3 kleine pannenkoekjes.

Ter garneringen kun je toevoegen: kaneel, blauwe besjes, honing of stroop. Om ze nog voedzamer te maken, kun je ook nog wat havermout en/of lijnzaad toevoegen. Of maak een chocoladepannenkoekje en voeg wat cacaopoeder toe.

Eet smakelijk!

P.S. Bekijk ook dit recept voor heerlijk gezonde ontbijtmuffins.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*