Maak je relatie babyproof in 5 stappen

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

In samenwerking met Pinkcloud.nu een gastblog van psycholoog Maarten van der Linde.

De bekende Amerikaanse psycholoog John Gottman zegt dat een gelukkige relatie tussen de ouders het mooiste cadeau voor een kind is. Alhoewel er niets mooiers is dan het krijgen van een eerste kind is het soms een uitdaging voor ouders om deze tijd zonder kleerscheuren door te komen. Dat hoort erbij en dat maakt niets uit! De psychologen van Pinkcloud.nu hebben zich tot doel gesteld om (aanstaande) ouders te informeren hoe je je relatie babyproof maakt.

1. Zorg dat de man meteen in de primaire zorgrol zit

Nadat een baby is geboren, omsluiten veel vrouwen zich rondom moeder en kind. De meeste hulpverleners en kraamverzorgers zijn allemaal vrouwen. De vrouw heeft het kind al 9 maanden onder het hart gedragen. Zij begint met een voorsprong op de man. Zorg dat de man meteen ook alles leert te doen (op borstvoeding na;) wat de moeder ook doet! Dat is goed voor het kind, voor de moeder en voor vader zelf.

2. Geef elkaar de ruimte om te wennen aan de ouderrolbaby-203048_640

Het duurt over het algemeen 0-18 maanden na de geboorte totdat ouders zich echt lekker voelen in de ouderrol. Bedenk: waar een kind wordt geboren, wordt ook een ouder geboren. Dus we zullen allemaal veel fouten maken! Dat moet mogen.

3) Neem de tijd om elkaar te leren kennen in de ouderrol

De ouderrelatie is een andere relatie als de partnerrelatie. Je moet elkaar opnieuw leren kennen in deze nieuwe relatie. Je partner zal ongetwijfeld verschillen van hoe hij/zij de verzorging aanpakt. Blijf communiceren over die verschillen.

4. Blijf communiceren over wat je lastig vindt

Net zoals je een huis moet opruimen en onderhouden, moet je ook een relatie opruimen en onderhouden. Zorg dat als je iets dwarszit met je partner, je hierover praat. Luister naar de andere kant van het verhaal. Luister naar je partner.

5. Als je partner er even doorheen zit, zorg dat je je partner ontvangt

Geef niet meteen tips. Luister even naar wat hij/zij allemaal heeft te zeggen. Laat hem/haar even stoom afblazen. Kom pas een dag later met kritiek als je het er echt niet mee eens bent! NIET op het moment zelf.

En laat deze 5 punten lezen aan je partner. Willen jullie meer informatie over hoe je relatie babyproof kunt maken, ga dan naar Pinkcloud.nu en doe de Cursus: ‘maak je relatie babyproof.’

Lees ook: hoe overleef ik het eerste jaar als moeder?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*