Rouwende moeder geeft borstvoeding weg aan vriendin

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

“Ik herinner me nog steeds de dag dat mijn vriendin Sarah me timide vroeg of ik haar borstvoeding voor mijn dochtertje wilde,” vertelt Lauren Casper. Het verlies achter deze vraag was enorm, maar het gebaar des te groter. Sarah gaf haar eigen borstvoeding, die ze niet zou kunnen geven aan haar baby, weg aan het adoptiedochtertje van haar vriendin.

Verdriet en dankbaarheid om aanbod borstvoeding

“Ik herinner me dat ik diep verdriet en enorme dankbaarheid voelde op hetzelfde moment,” vertelt Lauren over het moment dat Sarah haar eigen borstvoeding aan Lauren aanbood. Sarah kon haar borstvoeding niet meer gebruiken, omdat er niet verwacht werd dat haar meisje lang na de geboorte zou leven.

moeder geeft borstvoeding aan adoptiedochter vriendin

 

Blijdschap en rouw in het leven van twee vriendinnen

Lauren vertelt over de dag dat ze het verschrikkelijke nieuws van haar vriendin hoorde. Ze had juist zelf alle adoptieprocedures afgerond die nodig waren om haar meisje uit Ethiopië te kunnen adopteren. Ze kon niet wachten tot ze haar meisje in haar armen had. Terwijl ze de badkamer schoonmaakte, wachtte ze op een sms’je van haar vriendin Sarah die de 20 weken echo zou hebben. Maar toen het sms’je kwam, was het geen goed nieuws: het meisje wat ze droeg, zou niet lang leven.

Vrouw geeft borstvoeding weg aan adoptiedochtertje van vriendin

Een gekke tijd volgde: terwijl Lauren zich klaarmaakte voor de ontvangst van haar dochter, bereidde Sarah zich voor op de begrafenis van haar baby. Toch kon ze de kracht opbrengen om een babyshower te geven aan haar vriendin! Toen Lauren in oktober haar meisje op kon halen, kwam Sarah met de bijzondere vraag:

“Ik vroeg me af of je mijn borstvoeding zou willen krijgen, nadat Evie geboren word. Ik dacht, misschien kan je het gebruiken om Arsema te voeden. Ik weet niet hoe lang ik zal kolven en of ik wel genoeg borstvoeding heb, maar ik wil het graag aan jouw geven als je wilt.”

Lees ook:Emotionele foto’s laten de kracht van draagmoederschap zien

Bijzondere vriendschap slaat zich door rouw en verdriet heen

Wat een bijzondere vriendschap hebben deze twee vrouwen! “We huilden alle twee,” vertelt Lauren, “dit was een geschenk dat voor ons alle twee zoveel betekende.” Evie werd in november geboren en leefde vier uur tussen de mensen die hartstochtelijk van haar hielden. “We kusten haar gezicht, namen elke centimeter van haar in ons op, alle schoonheid en Sarah zong haar naar de hemel.”
borstvoeding baby adoptiedochter

Prachtig geschenk van borstvoeding wordt niet vergeten

In de maanden die volgden kwam Evie elke week borstvoeding afgeven aan Lauren. “Elke keer dat ik Arsema’s flesje vulde en in de schommelstoel zat om haar te voeden, dacht ik aan Sarah en Evie. Ik bad voor Sarah’s geboren hart en dankte God voor het geschenk dat Sarah belangeloos aan mij en mijn dochter gaf,” vertelt Lauren.

moeder geeft borstvoeding weg aan vriendin

Dankbaar om vrijgevigheid van vriendin

Lauren vindt het zo knap van haar lieve vriendin dat ze een blog schreef over hoe Sarah haar borstvoeding weggaf. “Dat Sarah mijn dochter voedde, terwijl ze haar eigen dochter niet kon voeden is een prachtig voorbeeld van liefde, vrijgevigheid en genade in het midden van verschrikkelijk verlies,” schrijft Lauren.

Lees meer op Lauren’s blog en Sarah’s blog.

Lees ook: Prachtig! Vrouw geeft borstvoeding na ernstig auto-ongeluk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*