Leuk! Stoere poppenlijn voor jongens

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Toen Laurel Wider’s zoontje thuiskwam van de peuterspeelzaal en haar vertelde dat ‘jongens niet horen te huilen’, besloot ze het stereotype te tackelen. Ze ontwierp iets waar alle kinderen van houden: een fantastische poppenlijn voor stoere jongen!

Stereotype genderrollen

Laurel vertelt hoe de opmerking van haar zoontje haar raakte. “Ik was geschokt; hij was opgevoed in een huishouden en gemeenschap dat erg voor gevoelens was – ik ben tenslotte een therapeute. Maar ik realiseerde me snel dat deze boodschap en druk over wat het inhoud om een jongen of man te zijn natuurlijk overal bestaat. Natuurlijk zou mijn zoon er ook aan blootgesteld worden.”

superheld voor jongens

Stigma rond spelen met poppen voor jongens

Laurel besloot om poppen te maken voor jongens, waar natuurlijk ook meiden van harte welkom zijn om mee te spelen. “Ik heb geleerd dat spelen met poppen een rijkdom van sociale en emotionele vaardigheden bijbrengt,” vertelt ze. “Jongens zijn geïnteresseerd in het spelen met poppen, maar voor veel ouders en jongens is er een stigma verbonden aan dit type van spelen en het woord ‘pop’ zelf is een barrière.”

Lees ook: Roze is voor meisjes, blauw is voor jongens. Maar waarom?

Stoere poppen voor jongens

De poppen zelf zien er supergaaf uit. De collectie poppen heeft ze ‘crew’ genoemd. De crew bestaat uit super stoere poppen: Rockstar, Bouwer, Dino Verkenner, Dromer, Chef en Superheld. “Waarom kan een superheld, bouwer of dino verkenner niet ook een verzorger zijn?,” stelt Laurel. Door het spelen met poppen leren de kinderen veel over de maatschappij. Educatief en superleuk dus.

Wij vinden de poppen voor jongens het ontzettend gaaf. Wat vind jij?

 

Bron: Huffpost Parents

Lees ook: Moeder komt op voor zoontje in Frozen-prinsessenjurk

5 Comments

  1. 1
  2. 3

    Waar kan ik deze kopen? De website van wonder crew verzendt alleen naar US en Canada. Amazon in duitsland verkoopt het niet en in engeland zijn ze 80 pond.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*