Je piemel valt er niet af en meer dingen die jongens moeten weten

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Heb jij ooit dat een bepaald iets de hele dag je gedachten en handen in beslag neemt. Neem van mij aan: 2- en 3-jarige jongetjes weten precies wat dat is: dat ding tussen hun benen is fascinerend! Dit is wat elke jongen moet weten.

Je piemel valt er niet af en meer wat jongetjes moeten weten

1. Relax, je piemel valt er niet zomaar vanaf
Het blijft echt bij je. Dus je hoeft niet steeds te controleren of je piemel nog in je broek aanwezig is, ook hoef je niet in slaapt te vallen met je vingers om je piemel heen. Echt, de rest van je leven zijn jullie altijd bij elkaar.
2. Één uitzondering: een sterke grip op dat ding is nodig als je staand naar de wc gaat.
Je hoeft je piemel dus absoluut nooit vast te houden, met één uitzondering: wanneer je staand naar de wc gaat. Alsjeblieft, houd hem dan goed vast, want ik wil niet m’n hele wc onder jouw plas hebben.
3. Houdt het in je broek, oké?
Er is echt geen reden voor om je piemel in je vrachtautotje te leggen, of over je broers been, of in je eten. Absoluut niet. Dus houdt het gewoon in je broek. En onthoudt dit goed, want over 10 jaar ga ik je dit nog een keer vertellen (maar dan net wat anders).

Lees ook: 3-jarige maakt hilarische opmerking over haar vaders penis in publiek toilet

4. Het doet jou misschien geen pijn als je het mijlenver uitrekt, maar als ik er ook maar even naar kijk doet het mij wel pijn
Dus doe dat niet!
5. In zeldzame gevallen mag je best wel eens je handen ervan afhalen om iets anders vast te houden
Zoals het vasthouden van je lepel als je eet, of het aaien van je babyzusje of het de schep in de zandbak. En voor al die keren geld: eerst handen wassen.
6. Het is niet het einde van de wereld als het de verkeerde kant op hangt
Of het nu links of rechts in je broek zit, dat maakt echt niet uit. Dat is echt geen reden voor een driftbui.
7. Het is superhandig en je kunt het overal mee naartoe nemen en gebruiken, maar dat betekend nog niet dat je overal móét plassen.
Echt, als we in de supermarkt zijn, hoef je niet je onderbroek uit te trekken omdat je moet plassen. Plassen doen we thuis of op een degelijke wc en anders niet.
8. Als je er mee speelt, duwt, trekt, uitrekt of wat jullie mannen (jongens) er ook maar mee doen, doe dat dan in je eigen kamer.
En bespaar ons alle schaamte. Met een huis vol verjaardagsvisite hoeven we echt niet te zien wat jij allemaal met je piemel uithaalt.
9. Ik heb het al duizenden keren gezien, dus houdt het niet in mijn richting na je bad of laat het niet dansen voor mijn ogen als je je verkleed.
En dat geld ook voor je vader. Dus houdt er gewoon mee op.

Lees ook: 10 dingen die elke jongensmoeder zal herkennen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*