40 jaar PLAYMOBIL, wij waren erbij!

playmobil 40 jaar

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Ooit begonnen als een houten poppetje wat precies in een kindervuistje past en nu zoveel jaar later kun je met deze poppetjes werkelijk de wereld nabootsen in het klein. PLAYMOBIL bestaat 40 jaar en heeft hierbij stilgestaan met een perspreview in Speelpark Oud Valkeveen. Wij vroegen Mary-Lou uit ons lezerspanel en van Mamaloublogt.com om een bezoekje te brengen aan deze leuke dag.

Een standaard PLAYMOBIL poppetje meet exact 7,5 centimeter, hetgeen als ideaal wordt gezien voor een kinderhandje

PLAYMOBIL: de wereld in het klein

“Speelpark Oud Valkeveen is een groot speelpark in de bossen tussen Huizen en Naarden. Ik had bijna spijt dat ik met het openbaar vervoer was gegaan. Het was namelijk een behoorlijke wandeling met een peuter, maar wel door prachtig bosrijk natuurgebied. Het speelpark bleek een uitstekend decor voor de presentatie. Her en der verspreid zag ik levensgrote poppen die de weg wezen naar een groot chalet. Daar moest ik zijn! Binnen het chalet was het een waar PLAYMOBIL paradijs met een echt PLAYMOBIL speelplein. Buiten het chalet is het overigens ook goed toeven. Samen met Mila heb ik hier een leuke middag beleefd. Ers is een veelzijdig aanbod aan attracties voor de jonge en iets oudere kinderen. Ik was verrast. De verrassing werd nog groter toen ik zelfs een zandstrandje ontdekte.”

playmobil 40 jaar

40 jaar PLAYMOBIL

“Tijdens de presentatie doken we in 40 jaar PLAYMOBIL. Leen van Reeth, consumer marketing manager, vertelde ons uitgebreid over onder andere het concept, de doelgroep en het assortiment. Daar waar ik dacht dat de doelgroep vanaf 4 jaar is, bleek mij dus dat er ook 1,2,3 PLAYMOBIL is voor kindjes vanaf 18 maanden. Ook enkele leuke feitjes passeerden de revue. Een poppetje bijvoorbeeld bestaat uit precies 7 onderdelen. En wist je dat je verzoekjes kunt indienen? Op verzoek van een achtjarig jongetje is bijvoorbeeld een cruiseschip in productie genomen.”

De allereerste playmobil-figuren waren ridders, indianen en bouwvakkers

PLAYMOBIL in 2016/2017

“Er werd niet alleen stilgestaan bij de geschiedenis, maar er werd ook vooruitgeblikt. Het jaar 2016 zal in het teken staan van de vier P’s: politie, prinses, porsche en pony’s. Ook gaan de figuurtjes veel reisavonturen beleven. Een safari, een cruise of een reis per vliegtuig behoren allemaal tot de mogelijkheden. En bij dezen ook een primeur: Er komt van Super 4, de PLAYMOBIL animatiereeks op Telekids, volgend jaar mei een tweede reeks.”

goodiebag playmobil

Spelontwikkeling

“De presentatie werd afgesloten met een bijzonder interessante en humoristische bijdrage van Marianne de Valck. Hierbij vielen een aantal uitspraken op. Driedimensionaal spelen levert heel veel op voor kinderen. Aandacht van ouders voor hetgeen kinderen mee spelen nog meer. Hier dus een puntje van aandacht voor mezelf. Dat gezegd hebbende zijn er, volgens deze speel(goed)adviseur, ook bedreigingen voor het spelen. De grootste bedreiging is speelgoed wat erg voorspelbaar is en dat maar één functie kent; hetgeen de fabrikant heeft bedacht. Het prikkelt hierdoor niet de fantasie van kinderen. Een sprekend voorbeeld wat ze gaf: geef een kind een schommel en het zal schommelen. Geef een kind takken en touw en het zal schommelen en daarnaast nog veel meer.”

“PLAYMOBIL sluit hier perfect bij aan omdat de setjes gecreëerd zijn om kinderen uit te dagen hun fantasie te gebruiken. En spelenderwijs draagt het spelen bij tot de ontwikkeling van de sociale vaardigheden en ruimtelijk inzicht. Het mooiste is wel dat PLAYMOBIL iets heeft voor elk budget. Van het kindje dat een poppetje wil kopen van zijn zakgeld tot hele sets die cadeau kunnen worden gedaan door (groot)ouders.”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*