Gefeliciteerd met uw nieuwe baan! – De ’24/7 moeder-cao’

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

“Gefeliciteerd met uw nieuwe baan als moeder
Vanaf nu is 24/7 de moeder-cao van toepassing!”

De moeder-cao

“Allereerst van harte gefeliciteerd met uw nieuwe baan. De voorbereidende procedure heeft zo’n negen maanden in beslag genomen, maar nu zijn de handtekeningen toch gezet. Vanaf heden mag u met trots de functietitel van moeder dragen binnen ons bedrijf Maatschappij.

We willen graag benadrukken dat binnen ons bedrijf dit de meest verantwoordelijke baan is die de uiterste inzet van u eist. Zeg vaarwel tegen uw oude leven en omarm vol overgave het nieuwe. Er is geen weg meer terug. Voortaan heeft u geen tijd meer voor nutteloze bezigheden. Hieronder zetten we de voorwaarden van de arbeidsovereenkomst nog een keer op een rijtje.

Arbeidstijden

Als leidinggevende van uw afdeling bent u het hele jaar door 24 uur per dag en zeven dagen per week beschikbaar voor uw ondergeschikten.

Honorarium

U ontvangt maandelijks een kleine geldelijke vergoeding in de vorm van kinderbijslag en kindertoeslag e.d. Echter, de investeringen die u doet, overstijgen het niveau van de inkomsten ruimschoots.

Alternatief honorarium

Verrijking in algemene zin op alle vlakken van het leven. Grenzeloze liefde, vreugde, glimlachjes, plakkerige kusjes, niet nader te duiden kunstwerken en armen om u heen voor een liefdevolle omhelzing. Uw algemeen welbevinden en levensvreugde stijgen zienderogen.

Vakantie

Indien u op vakantie gaat, betekent dat slechts verplaatsing van werkterrein. Uw ondergeschikten gaan met u mee en verlangen dezelfde liefdevolle toewijding als op kantoor.

Ziekte

Het is in principe niet toegestaan ziek te zijn. Indien u toch ziek wordt, is dat geen excuus om het er even van te nemen. U wordt geacht gewoon door te werken.

moeder-cao

Bijzonder verlof

Bij hoge uitzondering is het toegestaan om bijzonder verlof op te nemen met uw medemanager. U betaalt echter wel met een schuldgevoel, omdat u uw ondergeschikten in de steek heeft gelaten.

Doorgroeimogelijkheden

Indien u heel veel plezier beleeft aan uw werkzaamheden is het meestal mogelijk nog enkele ondergeschikten aan uw team toe te voegen. Let op: meerdere ondergeschikten verhoogt de werkdruk. Maar uw alternatieve honorarium neemt ook toe.

Tot slot

We wensen u veel succes en bovenal mateloos plezier met deze nieuwe en uitdagende functie en hopen u voortaan dagelijks als onze collega te verwelkomen.”

2016 Tekst: Alice ten Napel voor www.MoederBrein.nl
Illustratie: Heidi Urban-Pasterkamp van www.viltzijdig.nl

Foto ‘Baby op bank’ via Shutterstock.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*