Ouders in de ban van slaapverwekkend kinderboek

kind slapen boek slaapverhaal

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Het boek ‘The Rabbit Who Wants to Fall Asleep’ staat momenteel op de hitlijsten van Amazon. Gedragswetenschapper Carl-Johan Forssén Ehrlin schreef het boek met als belofte aan ouders dat hun kinderen tijdens of na het voorlezen van het boek in slaap zullen vallen. En te meten aan de populariteit van het boek, is het een succes.

Het perfecte verhaal

kind slapen boek slaapverhaalDe Zweedse onderzoeker Forssen Ehrlin houdt zich al jaren bezig met het onderzoeken van manieren om kinderen te laten ontspannen. Tijdens een lange autorit waarbij zijn moeder in slaap viel, kwam hij op het idee om een boek te schrijven wat kinderen helpt te relaxen. “Toen we stopten, schreef ik alles op een zakdoek, maar het kostte me nog drieënhalf jaar om het perfecte verhaal te bedenken waarbij alle technieken in de juiste volgorde samenkwamen”.

Roger het Konijn

Het verhaal gaat over een Roger het Konijn dat graag wil slapen. Samen met zijn moeder gaat hij op bezoek bij Oom Gaap. Onderweg komen ze onder andere Slaperige Slang en Zware-ogen Uil tegen. Uiteindelijk laat Oom Gaaf Roger slapen met magische slaappoeder.

Bekijk ook: filmpje: hoe breng je je baby in slaap in minder dan 1 minuut?

Zo werkt het

Hoe werkt het? De technieken waardoor het boek kinderen laat slapen, draaien vooral om het rustig en langzaam uitspreken van bepaalde woorden en het nadruk geven aan andere woorden. Ouders wordt aangedragen om regelmatig te gapen. Door het luisteren naar het voorlezen vallen de kinderen vanzelf in slaap.

facebook verhaal konijntje kinderen slapen

Onmiddellijk in slaap

De reacties op het boek zijn enorm. Het boek heeft zelfs een eigen Facebookpagina met meer dan 27.000 mensen die het leuk vinden. Op Amazon vertelt een ouder: “Ik sta versteld! Ik zat hier te wachten op iemand die me even in m’n arm kneep. Het in slaapvallen ging van 2 tot 3 uur naar 12 minuten. We zijn niet verder gekomen dan pagina 2.”

In slaap in de auto

Een reactie valt in het bijzonder op. De ouder vertelt hoe hij het audioboek opzette in de auto om zijn zoontje in slaap te laten vallen, maar zelf in slaap viel achter het stuur en zo de auto total loss reed. Of dit echt gebeurd is, is de vraag, maar misschien is het beter om het boek in in de auto te beluisteren. De grote vraag is: wanneer komt dit boek naar Nederland?

Misschien is deze blog wel herkenbaar voor jou: dit wil je als kersverse ouder met slaapgebrek NIET horen.

Bron: Techinsider

One comment

  1. 1

    Hallo, ik heb een vraag of dot boek alleen geld om in te slapen of ook voor het doorslapen want daar heeft mijn zoon van 7 nogal moeite mee.

    Groetjes Judith

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*