Vrouw slaapt door eigen bevalling heen

zwanger slapen

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Waar veel vrouwen het liefste de pijn van de bevalling vergeten, had Jody er dolgraag een herinnering aan gehad. De Britse Jody Robson heeft de bevalling van kindje gemist, omdat ze tijdens de bijzondere gebeurtenis sliep. Jody lijdt aan het ‘schone slaapster-syndroom’, waardoor ze dagen tot weken achterelkaar kan slapen.

Brit slaapt terwijl ze bevalt van haar zoontje

Jody beviel zes jaar geleden van haar zoontje, maar heeft hier niets van meegekregen. Eén dag voor de bevalling viel ze in slaap en werd pas twee weken later wakker. Toen ze wakker werd, merkte ze direct dat haar grote babybuik verdwenen was en kon toen pas voor het eerst kennismaken met haar pasgeboren zoontje. Omdat ze zich niets van de bevalling kon herinneren, heeft haar man Steven verteld hoe de bevalling is verlopen.

Lees ook: Top 5 bijzondere bevallingsverhalen in het nieuws

Syndroom van Kleine-Levin

Toen Jody twaalf jaar oud was, had ze haar eerste ervaring met het syndroom van Kleine-Levin, ook wel ‘schone slaapster-syndroom’ genoemd. Na een slaapfeestje ging ze naar bed en werd pas acht dagen later wakker. Als Jody weer wakker wordt na een lange slaapperiode, herinnert ze zich vaak niet wie ze is. Het duurt soms weken voordat ze weer helemaal zichzelf is.

Jody Robson vertelt haar verhaal

In het onderstaande filmpje legt Jody Robson uit wat haar aandoening inhoudt en vertelt ze over de geboorte van haar zoontje.

Bron: hln Foto: slapende vrouw via Shutterstock

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*