Oud familierecept aan de basis van webshop Golden Nature Products

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

“Wat een feestje om deze mooi vormgegeven zalfjes en olies te gebruiken!” Zo reageerde onze testmama Loes op de natuurproducten die ze een paar weken geleden kreeg van Sarah Schwarz, eigenaresse van de webshop Golden Nature Products. Loes testte de baby- en kindjesolie, billetjesbalsem en stretch oil spray, allemaal producten die uitsluitend natuurzuivere bloemenoliën en bijenproducten bevatten. Sarah startte Golden Nature Products 10 jaar geleden, nadat ze ontdekte dat bijenwaszalf -gemaakt met een oud familierecept- haar baby van eczeem afhielp.

sarah_tychoVerbaasd

Sarah: “Mijn dochtertje Ilaya kreeg als baby last van eczeem. Nadat ik alle zalfjes van de dokter had geprobeerd, kwam mijn moeder met een familierecept op basis van bijenwas. Na eindeloos experimenteren ontstond dé bijenwaszalf. De zalf hielp zo goed dat bij mijn dochtertje de uitslag binnen twee weken was verdwenen. Ik was zo verbaasd!” Golden Nature Products was een feit: Sarah besloot een lijn van zuivere natuurproducten te ontwikkelen voor baby en moeder.

Hars van bomen

Hoe komt het dat je dochter van haar eczeem is afgekomen, denk je? Sarah: “De werking van de Bijenwaszalf heeft te maken met de werking van propolis, een natuurlijk antibioticum voor de huid. Proplis is een hars van bomen die door bijen wordt verzameld. Met deze stof beschermen bijen hun honingraten tegen schimmels, bacteriën en virussen, en ook voor onze huid heeft propolis deze werking.”

golden nature productsLekker kruidige geur

Testmama Loes -moeder van een dochter en zoon- kreeg een mooi proefpakketje van de webshop thuisgestuurd en vertelde ons haar ervaringen. Loes: “De baby- en kindjesolie ruikt heerlijk en verspreid een lekker kruidige geur als je de olie in een badje doet. Het is ook een prettige, niet te vette massageolie. Ik snuffel de hele dag aan de kleine :) De billetjesbalsem smeert goed uit en maakt het huidje lekker zacht. Dochterlief van 2 is er telkens als de kippen bij als haar babybroertje de zalf opgesmeerd krijgt en verzint plekjes waar ze  ook wat zalf gesmeerd moet krijgen. Zij is er duidelijk ook gek op! Het verzorgt de rode billetjes goed, die waren zo weer in normale doen. De jeuk op het hoofdje ging helaas niet helemaal over.”

Stretch oil spray

Als laatst teste Loes de stretch oil spray. ‘Verwent mama’s huid en gemoed en voorkomt striae, jeuk en littekens’, staat hierover op de site van de webshop. Loes: “Dit is een heerlijke olie om je hele lichaam royaal mee in te smeren. Of het echt striae voorkomt durf ik niet te zeggen, want de jongste is inmiddels alweer 7 maanden oud als ik dit probeer. Maar ook voor een niet zwangere voelt de olie fijn en wordt het snel opgenomen door de huid.”

Ook benieuwd? Bekijk Sarah’s website of bestel eerst wat testers.

Lees ook: de retro-artikelen van webwinkel Buba B.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*