Getest: hoe goed werkt de Pampers Baby-Dry luier?

pampers baby-dry luier

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Als je je baby ’s nachts niet hoeft te verschonen, draagt je kindje wel 12 uur lang dezelfde luier. Alleen een goede luier die alle plas en poep opvangt en die de billetjes niet irriteert, kan daarvoor gebruikt worden. Deze week testten wij de nieuwe innovatie van Pampers: de Pampers Baby-Dry luier.

Innovatie: Pampers Baby-Dry luier

Toen we de Pampers opgestuurd kregen waren we heel benieuwd: zijn deze Pampers Baby-Dry luiers echt hét nieuwe ding? Want een nacht lang droge baby-billetjes klonk ons wel goed in de oren. Slaap is zo ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van baby’s en daarom vinden we het essentieel dat baby’s goed kunnen slapen.

Wat is belangrijk in een luier? Wat wij als moeders belangrijk vinden in een luier, is dat het de plas van onze kleintjes goed opneemt en dat de luier ademend is, waardoor onze baby’s er het minst last van hebben van een pijnlijk huidje of luieruitslag. En natuurlijk willen we dat onze baby’s lekker kunnen bewegen. De nieuwe luiers van Pampers beloven daarom veel goeds:

 • 3 absorberende banen die ervoor zorgen dat de luier tot 12 uur droogt blijft en je baby minder last heeft van een hangende luier.
 • Flexibele randen die zorgen voor een comfortabele pasvorm en een goede bescherming tegen het lekken.
 • Absorberende Micro ParelsTM: deze binnenste laag bestaat uit Micro Parels die het vocht tot 30 keer hun eigen gewicht absorberen.
 • Een extra protectielaagje die de urine extra snel opneemt en weghoudt bij het huidje van je baby.
 • Materiaal dat zo zacht voelt als katoen.
 • Ademend materiaal dat een goede luchtcirculatie stimuleert.

De test: hoe goed werkt de Pampers Baby-Dry?

Dus: werkt de Pampers Baby-Dry luier wel zo goed als er gezegd wordt? Wij deden een test:

 1. We lieten 150 ml water in de luier lopen.
 2. We keken of met beweging het water er niet uit liep
 3. We voelden of de luier nat aanvoelde
 4. We bekeken of het water gelijk verdeeld werd over de pamper.

En het resultaat? Wat Pampers vertelde was waar: de 3 banen absorbeerden het water meteen en de luier voelde verbazend droog aan. Natuurlijk blijven de billetjes niet altijd helemaal droog, maar tijdens de test werd het water helemaal opgenomen door de luier. En ook heel snel! Want het gebeurt niet zo vaak dat een baby in 1 keer 150 ml plast, maar nu we wel in 1 keer 150 ml vocht in de luier goten, nam de luier alles in direct op. Toen we de luier openknipten zagen we dat de drie absorberende banen heel goed opgezet waren, bekijk het filmpje maar!

Lees meer: Slapen bij baby’s – in slaap vallen

Onze ervaring met de Pampers Baby-Dry luier

Onze collega Matthieu heeft een baby van 7 maanden oud.  Omdat zijn baby een goede slaper is, is het fijn om goede luiers te hebben, waarmee baby’s lang kunnen slapen. Wij lieten Matthieu de Pampers Baby-Dry testen. “Het is inderdaad verbazingwekkend dat het vocht zo snel is opgenomen door de luier!” vertelt Matthieu enthousiast.

Deze blog is in samenwerking met Pampers geschreven.

Heb je ook de leuke babykamer van Matthieu gezien?

Foto ‘Baby verschonen’ via Shutterstock.

One comment

 1. 1

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*