Nieuwe trend? VUmc biedt alle baby’s moedermelk aan

moedermelkbank

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Het VUmc verzekert ouders ervan dat álle baby’s in het ziekenhuis moedermelk kunnen krijgen. Als de moeder zelf geen voeding kan geven, krijgt de baby melk moedermelk van een donor. Is dit de nieuwe trend voor ziekenhuizen?

Moedermelkbank levert borstvoeding aan alle baby’s in het VUmc

Vanaf november van vorig jaar kunnen alle baby’s in het VUmc moedermelk krijgen. Hiermee loopt het ziekenhuis voor op alle andere ziekenhuizen in Nederland. In 2011 startte het ziekenhuis al met een moedermelkbank. Inmiddels levert een wisselende groep van 25 moeders melk aan het ziekenhuis. Deze moeders zijn kort geleden bevallen en hebben bijvoorbeeld meer melk dan hun baby op kan. De melk van de 25 moeders is genoeg voor alle baby’s in het ziekenhuis.

Voordelen moedermelk voor te vroeg geboren baby’s

Te vroeg geboren baby’s hebben veel baat bij het krijgen van moedermelk. Volgens onderzoek ontwikkelen baby’s zich beter bij het krijgen van moedermelk dan bij het krijgen van kunstvoeding. Door de moedermelk hebben ze minder vaak last van darmontsteking en infecties. Daarom vraagt het VUmc aan elke ouder die een baby in hun ziekenhuis heeft om toestemming voor het geven van moedermelk aan de baby. Het ziekenhuis hecht sterke waarde aan de voordelen hiervan.

Lees ook: Deze wiegjes zouden ze in élk ziekenhuis moeten hebben!

Veiligheid

Moedermelkbanken staan in Nederland onder strenge selectie en screening van onder andere Sanquin. De kwaliteit van de moedermelk wordt hierdoor gewaarborgd.

Bron: De Telegraaf

Heb jij een baby in het ziekenhuis, of ben je zelf moedermelkdonor? Vertel het ons in een reactie hieronder.

Lees ook: de mooiste sieraden gemaakt van moedermelk.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*