Emotionele foto’s: vrouw met borstkanker geeft borstvoeding

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Met zeven weken zwangerschap ontdekte Sarah Whitney een knobbeltje in haar borst, wat borstkanker bleek te zijn. Toen ze na de geboorte van haar zoontje hem haar enige borst kon aanbieden, werd de hele kamer gevuld met emoties.

Borstkanker in zwangerschap

Sarah Whitney was 7 weken zwanger toen ze een knobbeltje in haar borst voelde. Aan wat op een röntgenfoto te zien was, leek het goedaardig te zijn. Maar de blijdschap was van korte duur: zes weken later was de knobbel twee keer zo groot! In de vijfde maand van haar zwangerschap zat Sarah al in fase 3 van borstkanker.

Borstamputatie

Gelukkig was het mogelijk om behandelingen te ondergaan terwijl Sarah zwanger was. De placenta filtert giftige stoffen uit het bloed, waardoor de baby geen gevaar liep. Maar Sarah besloot om een stap verder te gaan en een borst te laten amputeren. De dokters kozen ervoor om alleen haar linkerborst te verwijderen, omdat Sarah heel graag borstvoeding wilde geven.

Lees ook: deze vrouw draagt het kind van haar tweelingzus.

Wens om borstvoeding te geven

Niet het horen van de diagnose, of het verliezen van haar haren was voor Sarah het moeilijkste: “Het moeilijkste deel was voor mij om te horen te krijgen dat ik niet lang borstvoeding zou kunnen geven, als het überhaupt al mogelijk was.” Maar ze hield hoop. Een aantal weken voor de baby geboren werd, stopte Sarah met behandelingen, zodat ze geen risico liep om via de borstvoeding verkeerde stoffen door te geven.

Eerste voeding

Op 21 april dit jaar werd haar zoon Kal-El geboren. Tot haar verrassing begon hij gelijk aan haar rechterborst te zuigen. “Ik wil niet slapen, want ik wil elk moment koesteren dat hij aan mijn borst ligt,” zei Sarah tijdens deze eerste voedingssessie. Kate Murray Photography maakte prachtige foto’s van dit kostbare moment.

moeder borstkanker emoties baby'tje

borstamputatie borstevoeding zoontje

Emotionele reacties

De foto’s van Sarah roepen veel reacties op. Een moeder reageert: “Tranen… Ik ben 10 jaar schoon.. Heb twee baby’s gevoed aan één borst, ik begrijp de emotie helemaal!!! Lief en aangrijpend verhaal!”

Bron: Parents // Foto ‘Borstvoeding’ via Shutterstock

Lees ook: vrouw overwint kanker en poseert voor camera met baby die ze door haar ziekte bijna had verloren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*