Wat jij als nieuwe moeder moet weten

nieuwe moeder

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Als je net een kindje hebt gekregen, heb je geen idee wat je te wachten staat. Je hebt je zo als je kunt voorbereid, maar het is altijd anders dan je had verwacht. Maar maak je geen zorgen! Jij wordt de beste moeder voor je kleine hummeltje. Om je een beetje gerust te stellen, bespreken wij een aantal dingen die alle nieuwe moeders moeten weten.

Dit zouden alle nieuwe moeders moeten weten

Het wordt makkelijk

Er zijn nog zoveel dingen die je niet begrijpt of niet kunt. Maar dit wordt vanzelf makkelijker, hier groei je in. Je moet nog wennen en dat is heel normaal. Het is nu zwaar, maar dit gaat veranderen.

Je baby’tje huilt en daar kun jij niets aan doen

Soms lijkt het alsof je kindje nooit meer stopt met huilen en zit je er even helemaal doorheen, omdat je niet weet hoe jij je kindje stil kunt krijgen. Maar dit betekent niet dat jij faalt als moeder. Baby’s huilen en alles wat je kunt doen is er voor ze zijn.

Het maakt niet uit of jij borstvoeding of een flesje geeft

Hoe jij je kindje voedt, is jouw zaak. Er is geen goede of slechte manier, de keuze is helemaal aan jou. Wil jij je baby borstvoeding geven, dan geef je borstvoeding. wil jij je baby flesvoeding geven, dan is dat ook goed. Doe waar jij je goed bij voelt.

Lees ook: Dít is moederschap: de ultieme paradox van mama-zijn

Ze proberen alleen maar te helpen

Mensen uit je omgeving proberen vaak adviezen te geven of proberen je op alle mogelijke manieren te helpen. Dit kan soms vervelend zijn, maar houd in gedachten dat ze alleen maar proberen te helpen. Maar wees niet bang om te zeggen als je iets vervelend vindt, het is tenslotte jouw kindje.

Hoe goed je je ook hebt voorbereid, het pakt altijd anders uit

Je hebt alle boeken gelezen over het ouderschap, filmpjes bekeken op YouTube en het hele internet ben je al afgestruind op zoek naar alle info die jij nodig hebt. Maar in werkelijkheid pakt het anders uit dan je verwacht had. Maar don’t worry, je groeit vanzelf in je rol als moeder.

Je doet het goed als moeder

Ook voelt dit soms niet zo, je doet het heel goed! Het is heel normaal dat het soms voelt alsof alles fout gaat, maar maak je geen zorgen: jij bent de perfecte moeder voor je zoontje of dochtertje!

Lees ook: Prachtige foto’s van moeders na hun zwangerschappen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*